Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - https://retetesigust.blogspot.com/p/blog-page_1.html
Cunoscute si sub
denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste
placinte cu branza de oi si malai, o delicatesa din bucataria
traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de
smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative!Alivenci moldovenesti
400 gr branza oi
100 gr smantana
100 gr malai
5 oua
50 gr unt
50 gr faina
un praf sare
Mod de preparare:
Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica.
Adaugam ouale apoi untul topit (dar nu fierbinte) si amestecam bine pana se incorporeaza.
Adaugam malaiul, faina, un praf de sare si omogenizam.
Turnam compozitia in tava unsa cu unt.
Dam la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste putin.
Portionam si le servim calde cu smantana cu continut ridicat de grasime.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.