Saramura de pui cu mamaliga mancam in fiecare vacanta de vara. Eu eram cea care cerea sa manance saramura de pui
SARAMURA DE PUI |
2 pui
4 catei usturoi
1 ardei iute
2 ardei grasi copti
2 rosii mari coapte pe gratar
1 lingura cu varf sare
1/4 lingurita boabe piper
1 legatura patrunjel
cateva fire cimbru praospat
1 frunza foarte mica dafin
MOD DE PREPARARE:
Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar.
Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat felii, cimbru, boabe de piper, dafin si sare. Lasam sa fiarba cam 5 minute la foc mic. Luam legumele prajite si le punem in saramura, impreuna cu usturoiul taiat felii o parte, restul fiind pisat - 2 catei -, apoi mai fierbem cateva minute. Cand este si puiul prajit, il punem intr-un vas termorezistent. Turnam saramura peste acesta si dam totul la cuptor pentru 20 minute, la 200°C.
Scoatem puiul din cuptor si presaram patrunjel verde tocat marunt.
Servim saramura de pui fierbinte cu mamaliga calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.