Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Astazi o sa va arat cum sa faceti un delicios piept de pui cu ciuperci
in sos alb. Aceasta reteta este foarte populara si chiar daca este
facuta cu unele dintre cele mai simple ingrediente, este incredibil de
gustoasa.
Piept De Pui Cu Ciuperci Si Sos De Smantana |
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 700 g piept de pui - dezosat, fara piele
- 1 ceapa medie - taiata cubulete
- 6-8 catei de usturoi
- 50 g rosii uscate - taiate marunt
- 300 g amestec de ciuperci - taiate
- 3/4 cana concentrat de supa cu pui
- 1/3 cana smantana
- sare si piper - dupa gust
- 10crengute de cimbru proaspat - impartite in doua
Mod de preparare:
- Asezonati pieptul de pui pe ambele parti cu sare si piper.
- Incingeti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu si prajiti puiul, pentru aproximativ 2-3 minute pe fiecare parte. In acest stadiu, nu vom gati puiul complet, ci vom continua sa il gatim mai tarziu in sos. Deocamdata, lasati-l deoparte pe o farfurie.
- In aceeasi tigaie incinsa, adaugati ceapa, usturoiul, rosiile uscate si ciupercile, si sotati pentru aproximativ 5 minute.
- Luati jumatate din crengutele de cimbru, indepartati frunzele de pe ele si adaugati-le in tigaie. Turnati supa concentrat de pui si asteptati sa fiarba.
- Amestecati bine cu o lingura de lemn.
- Adaugati smantana si dati focul mai incet. Cand incepe sa fiarba, puneti din nou puiul in tigaie amestecandu-l in sos.
- La foc mic, mai gatiti pentru inca 8-10 minute sau pana cand puiul este bine gatit si sosul se ingroasa.
- Garnisiti cu frunzele de cimbru ramase si serviti fierbinte. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.