Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Perișoare pufoase din carne tocată, în sos cu smântână și mărar, o bunătate și ușor de gătit.
Perișoare în sos cu smântână |
500 gr carne tocată porc
70 gr orez cu bob rotund
1 buc ceapă călită în 50 ml ulei
1 buc ou
1 linguriță boia
după gust pătrunjel
după gust sare și piper
Pentru sos:
200 ml smântână lichidă
1 cățel usturoi
3 linguri făină
50 gr ulei
după gust sare și piper
după gust mărar
Mod de preparare:
-
Ceapa călită răcită si ou-l se pune peste carne împreună cu pătrunjelul mărunțit, boiaua, sare si piper și se amestecă bine totul. Formăm perișoare, apoi le călim în cei 50 ml ulei, doar cât să prindă puțină culoare.
-
Adăugăm apa peste ele și le lăsăm la fiert cu capac 30 minute."Perișoarele vor arată puțin ciudat la inceputul fierberii când orezul începe să se umfle, dar el se va muia după timpul complet de fierbere și își vor revenii."Vreau un sos fin, așa ca după ce perișoarele sunt fierte, le voi scoate din apa în care au fiert și apa o dau prin sită pentru a îndeparta excesul de orez cazut din perișoare. Adaug înapoi doar zeama strecurată în cratiță, usturoiul mărunțit și mai lăsăm 5 minute la fiert.
-
După acest timp adăugăm înapoi perișoarele, mai completăm cu apă dacă e nevoie și condimentăm cu sare si piper după gust. La final adăugăm cele 3 linguri de făina într-un bol și puțin câte puțin din smântâna lichidă amestecând cu un tel, apoi câte puțină zeama fierbinte din tigaia în care fierb perișoarele și amestecăm bine cu telul ca să nu rămână cocoloașe, până obținem o pastă subțire de consistența unei smântâni lichide și o turnăm peste perișoare amestecând ușor.
-
Lăsăm să mai fiarbă pentru 3 minute la foc mic până ce sosul se îngroașă, apoi presărăm deasupra mărar.
-
Serviți acest sos simplu cu paste.Poftă bună vă doresc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.