Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care dorito sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retet ta.
Şolet, acea mâncare
preparata in oală de lut. Principalele ingrediente sunt fasolea, ceapă,usturoi şi
carne - gâscă sau raţă afumată sau proaspătă,si
sau carne de vita. O turtă din făină albă şi untură de gâscă.
Mancare de fasole-Solet |
1 kg.boabe de fasole grasa sau tarcata
500 gr piept de gasca sau rata afumata
1/2 kg carne de vita
2 cepe rosii
5-6 catei de usturoi
sare
piper
boia
Pentru turta:
250 gr. faina
150 gr. unsoare de gasca sau rata
sare
piper
boia
2- 3 linguri de apa
Mod de preparare:
- Fasolea se pune la inmuiat in seara precedenta.
- Intr-o oala de lut se pune jumatatea din fasole peste care se aseaza carnea apoi fasolea ramasa dupa care se pune ceapa si usturoiul tocate marunt sare,piper si boia.
- La urma se pune turta - se intinde peste fasolea din oala sau se face un rulou care se pune la o parte in oala - preparata din amestecul ingredientelor de mai sus.
- Mancarea se face la cuptor la foc foarte mic.Ideal de seara pana dimineata sau pentru mai multe ore in cursul zilei.
- Se serveste cald cu muraturi.
Sfat:
- In oala de lut sau de fonta mancarea va fi mai gustoasa.
- In fasole se mai poate pune si arpacas iar carnea poate si de porc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.