Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pentru a pregăti acest fel de mâncare este nevoie de timp, dar sunt convins că merită!
Galuste de casă - găluște tradiționale turcești |
Iingrediente:
2 cani faina
½ linguriță sare
2 ouă
½ linguriță de apă, sau după cum este necesar
2 ceapă
1/2 kg carne de vită măcinată
1 vârf de sare și piper după gust
3 linguri ulei
1 lingură boia
1 lingura de usturoi tocat
8 linguri de iaurt simplu
Mod de preparare:
Pasul 1
Combinați făina și sarea într-un bol de amestecare. Adăugați ouăle și apa, amestecând bine cu mâinile. Adăugați mai multă apă, dacă este nevoie, pentru a forma un aluat moale. Acoperiți și puneți deoparte cel puțin 30 de minute.
Pasul 2
Răscoliți ceapa și așezați-le peste un bol; scurgeți sucul și aruncați. Combinați ceapa, carnea măcinată, sarea și piperul; se amestecă bine carnea cu o lingură până la piure.
Răscoliți ceapa și așezați-le peste un bol; scurgeți sucul și aruncați. Combinați ceapa, carnea măcinată, sarea și piperul; se amestecă bine carnea cu o lingură până la piure.
Pasul 3
Împărțiți aluatul în două porții și fainați ușor o suprafață de lucru. Păstrați o bucată de aluat acoperită în timp ce rulați a doua porțiune într-un dreptunghi, rostogolind aluatul cât mai subțire. Tăiați dreptunghiul în pătrate de 2 buc. cu un cuțit sau o roată de patiserie.
Împărțiți aluatul în două porții și fainați ușor o suprafață de lucru. Păstrați o bucată de aluat acoperită în timp ce rulați a doua porțiune într-un dreptunghi, rostogolind aluatul cât mai subțire. Tăiați dreptunghiul în pătrate de 2 buc. cu un cuțit sau o roată de patiserie.
Pasul 4
Puneți aproximativ 2 lingurițe de umplutură de carne în centrul fiecărui pătrat. Sigilați găluștele adunând marginile aluatului și strângându-le împreună în partea superioară pentru a forma un mănunchi. Transferați galuste-le finit pe o farfurie și presărați mai multă făină peste galuste pentru a preveni lipirea. Repetați cu a doua bucată de aluat.
Puneți aproximativ 2 lingurițe de umplutură de carne în centrul fiecărui pătrat. Sigilați găluștele adunând marginile aluatului și strângându-le împreună în partea superioară pentru a forma un mănunchi. Transferați galuste-le finit pe o farfurie și presărați mai multă făină peste galuste pentru a preveni lipirea. Repetați cu a doua bucată de aluat.
Pasul 5
Încălziți uleiul și boiaua într-o tigaie mică la foc mic, până când boiaua au început să coloreze uleiul; nu-i lasa sa arda. Scoateți de pe foc și păstrați la cald. Amestecați usturoiul tocat în iaurt și dați deoparte.
Încălziți uleiul și boiaua într-o tigaie mică la foc mic, până când boiaua au început să coloreze uleiul; nu-i lasa sa arda. Scoateți de pe foc și păstrați la cald. Amestecați usturoiul tocat în iaurt și dați deoparte.
Pasul 6
Aduceți un vas mare de apă sărată la fierbere la foc mediu-mare și gătiți galuste-le până când umplutura nu mai este roz, iar aluatul este fraged, 20 - 25 minute. Se scurge bine. Împărțiți galuste-le în patru farfurii. Se unge iaurt-ul cu usturoiul tocat peste galuste și se serveste fiecare porție.
Aduceți un vas mare de apă sărată la fierbere la foc mediu-mare și gătiți galuste-le până când umplutura nu mai este roz, iar aluatul este fraged, 20 - 25 minute. Se scurge bine. Împărțiți galuste-le în patru farfurii. Se unge iaurt-ul cu usturoiul tocat peste galuste și se serveste fiecare porție.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.