Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retete ta.
Nici nu stiu de
cand nu am mai facut clatite , insa sambata trecuta , de dimineata si
pana la pranz , asta am facut !
Clatite cu ciuperci si busuioc |
Ingrediente:
- 300 g faina
- 2 oua
- 1 vf lingurita sare
- 1/2 lingurita zahar
- 600 ml lapte sau apa minerala
- 30 g branza sau cascaval ras
- 60 g unt topit
Umplutura:
- 400 g ciuperci
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei gras galben
- 2 cepe micute
- 4 catei de usturoi
- 50 g unt + 30 ml ulei
- sare
- piper
La final:
- 4 oua
- 200 ml smantana ptr gatit
- 100 g ciuperci taiate marunt
- 6 frunzulite de busuioc proaspat, taiate marunt
- 2 catei de usturoi , taiati marunt
- sare
- piper
- 30 g unt ptr uns tava
Mod de preparare:
Pregatiti
aluatul punand faina intr-un castron mare, apoi faceti o adancitura la
mijloc si adaugati sarea si zaharul .Adaugati apoi ouale , amestecand cu
o spatula pana acestea se incorporeaza in faina.
Adaugati laptele si untul topit, apoi amestecati pana se omogenizeaza totul . La final , adaugati branza sau cascavalul ras pe razatoarea mica si acoperiti vasul pe care-l bagati apoi la frigider 30 de minute.
Topiti untul
intr-o tigaie , adaugati uleiul , apoi caltiti ceapa curatata si taiata
marunt , 4 minute . Spalati ardeii , ii curatati de seminte , ii taiati
si pe ei marunt si-i adaugati peste ceapa calita . Lasati pe foc inca 5
minute , dupa care adaugati fasiile de ciuperci si cateii de usturoi taiati marunt
.Daca aveti ciuperci de la congelator , dupa ce se dezgheata , le lasati la scurs intr-o strecuratoare , iar daca aveti ciuperci proaspete
, le spalati , le lasati la scurs , apoi le rupeti fasii .Caliti totul
inca 10 minute , la foc mic .Luati legumele de pe foc , le condimantati
cu sare si piper si le lasati sa se raceasca .
Scoateti
aluatul ptr clatite din frigider ,apoi intr-o tigaie de teflon incinsa ,
puneti un vf de lingurita de unt , apoi turnati cate un polonic din
compozitia obtinuta , lasand sa se rumeneasca fiecare clatita cate 2
minute pe fiecare parte. Puneti clatitele facute pe o farfurie intinsa
si repetati operatiunea pana terminati aluatul de clatite.Punand unt in
compozitia de clatite , am pus unt in tigaie doar inainte de a face
prima clatita , apoi restul caltitelor s-au facut fara a se prinde de
tigaie , insa daca cumva se prind , tot la 2-3 clatite , mai puteti
pune in tigaie , putin unt !
Ungeti o tava
rotunda cu unt .Puneti pe fiecare clatita cate-o lingura din compozitia
de legume , rulati clatita , apoi o puneti in tava unsa.Procedati la fel
si cu celelalte clatite umplute cu compozitia de ciuperci ,
aranjandu-le in tava in forma de spirala , iar in mijlocul tavii , ptr
ca nu o sa va mai incapa o clatita , taiati o clatita neumpluta, in
franjuri, si umpleti mijlocul tavii cu acestia.
Intr-un bol
micut , bateti ouale spuma, adaugati smantana ,ciupercile - cele 100 g -
si usturoiul taiat marunt , iar la final busuiocul tocat , condimentati
cu sare si piper si turnati din compozitia de oua , peste clatitele din
tava sau vasutele individuale. Bagati totul in cuptorul incins ptr
circa 20-25 de minute .Sunt gata cand deasupra sunt usor rumenite .
Le lasati sa se raceasca , daca mai aveti rabdare , apoi le serviti .
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.