Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga retete ta.
Ce făceau mamele și bunicile noastre când în gospodărie bătea
vântul, când mai era câte un pic din fiecare aliment și ele, săracele,
aveau de hrănit o „armată” de guri flâmânde?
Tigaie „Mic dejun” |
Ingrediente:
- 2 cartofi
- 4 ouă
- 6 felii de bacon/șuncă/ciolan afumat
- 1 ceapă
- Condimente: praf de usturoi, sare, piper, boia, busuioc - după gust
Mod de preparare:
- Fierbe cartofii dar nu până la final (nu trebuie să fie fărâmicioși ca pentru piure), taie-i cubulețe (mai mici, nu ca pentru tocană). Între timp, călește ceapa într-o tigaie mare (în ea vei găti totul). Când devine sticloasă, adaugă cartofi peste, asezonează cu condimentele.
- Adaugă fâșiile de bacon prăjite în prealabil peste, mai adaugă condimente dacă simți că este necesar.
- Sparge 4 ouă (ca pentru ochiuri) peste, pune capacul și scoate pentru servit când sunt gata ouăle.
Opțional, poți presăra pătrunjel proaspăt deasupra și, dacă ai, cașcaval sau parmezan.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.