Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -
Briose cu malai: potrivite pentru un aperitiv sau alaturi de un
mic dejun atat dulce, cat si sarat. Sunt foarte gustoase si se fac
foarte rapid si usor.
Briose cu malai |
- 125 g faina alba
- 125 g faina de malai
- 30 g zahar
- 1 lingurita sare
- 5 g praf de copt
- 250 ml lapte
- 2 oua
- 50 g unt
Mod de preparare:
Preincalzim cuptorul la 180 de grade Celsius sau la foc mediu.Amestecam ingredientele uscate, si anume: faina alba, faina de malai, sarea, zaharul si praful de copt.Le cernem ca sa ne asiguram ca nu s-au format cocoloase sau bulgarasi.Adaugam laptele, ouale si untul topit sau tinut la temperatura camerei 1-2 ore inainte de a incepe.Amestecam bine cu un tel sau o furculita si observam ca incepe sa se formeze un aluat foarte moale si fluid.Sfaturi:
Aluatul nu trebuie lucrat foarte mult, amestecam doar cat sa se omogenizeze rapid si trecem la pasul urmator. Nu este nici indicat si nici necesar sa lucram foarte mult la el.
Fiind briosele sarate, la acest pas putem adauga si alte ingrediente dupa preferinta precum: sunca taiata cubulete mici, branza sau cascaval, diverse legume precum ardeiul gras. Se poate experimenta foarte usor si realiza diverse aperitive in acest mod.
Ungem formele de briose cu ulei sau folosim hartii speciale pentru briose si turnam usor aluatul pana aproape de buza recipientului.Deasupra nu este nevoie sa presaram cascaval, ele se vor rumeni foarte frumos si vor capata o culoare aurie datorita fainii de malai.Le coacem in cuptorul preincalzit timp de 20 de minute. Din cantitatile date rezulta 12 briose.Sunt ideale pentru micul dejun, cu putin unt, alaturi de un ceai cald sau cu un strop de miere alaturi de o cana de lapte.Gustul cel mai bun il au cand sunt calde, proaspat scoase din cuptor, dar se pastreaza moi timp.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.