Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ardei iute murat. Ardeiul iute are multiple beneficii pentru sanatate. Datorita capsaicinei, ardeiul iute are proprietati antiinflamatorii.
Ardei iute murat in otet |
Consumul regulat de ardei iute poate reduce durerea, poate
imbunatati sanatatea cardiovasculara, poate imbunatati digestia. De
asemenea, gratie proprietatilor sale, ardeiul iute intareste imunitatea,
previne aparitia cancerului la prostate si ajuta in procesul de
slabire. Mai mult, ardeiul iute scade tensiunea arteriala, previne
aparitia diabetului de tip 2 si a ulcerului la stomac.
Ingrediente:
Ardei iute (1000 g)
Apa (600 ml)
Otet (600 ml)
Sare (o lingura la 1 l de lichid)
Zahar (optional, o lingurita)
Mod de preparare
Dupa ce-i cumperi, lasa ardeii o zi sau doua, pentru a se inmuia
putin. Astfel, nu se vor rupe cand ii asezi in borcan. Se spala si se
azasa in borcat cat mai inghesuiti. Se amesteca apa, otetul, sarea si
zaharul (optional) si se da la fiert intr-o oala. Cand amestecul a dat
in clocot se opreste si se lasa sa se raceasca. Apoi se rastoarna peste
ardeii din borcane.
Aceeasi reteta se poate prepara folosindu-se doar otet, fara adaos de apa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.