Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O reteta senzationala este aceasta pe care v-o propun astazi, o tarta cu ceapa verde si porumb dulce si
branza de capra delicioasa. Aceasta am folosit o branza de
capra in amestec cu iaurt, o combinatie cremoasa si excelenta pentru
tarte sarate. Blatul acestei tarte este unul sfaramicios, care se
patreaza foarte bine si devine mai bun pe zi ce trece.
Tarta cu ceapa verde si porumb dulce |
Ingrediente:
- Pentru aluat:
- 200 gr faina
- un strop de sare
- 1 ou
Pentru umplutura:
- 250 gr branza de capra si iaurt
- 50 gr iaurt
- 1 ou
- 2 fire de ceapa verde
- 1/2 conserva de porumb dulce
Mod de preparare:
Aluatul:
Astfel ca
intr-un bol amestecati faina cu un strop de sare si untul rece, taiat
cubulete. Amestecati cu degetele pana ajungeti la consistenta unor
biscuiti farimiciosi. Adaugati oul si amestecati usor. Puteti stropi
aluatul cu doua trei linguri de lapte rece daca vi se pare ca aluatul nu
se leaga. Amestecati si incepeti sa framantati pana ce obtineti un
aluat ferm. Intindeti apoi in foaie pe masa de lucru infainata.
Coacere:
Incalziti cuptorul.
Ungeti o tava de tarta cu unt si tapetati cu faina. Puneti foaia
intinsa in tava si faceti-i margini frumoase. Intepati aluatul din loc
in loc cu furculita. Dati tava la cuptor pentru 10 minute. Apoi scoateti
tava de la cuptor si lasati sa se racoreasca putin.
Umplutura:
Intr-un bol amestecati branza de capra si iaurt cu cele 50 gr iaur,
un ou si niste sare. Amestecati pan a ce devine un amestec omogen .
Incorporati in acest amestec partea alba a cepei taiata rondele.
Asamblare:
Turnati amestecul in coaja de tarta si nivelati. Adaugati boabele de porumb dulce si cozile verzi de ceapa taiate marunt.
Dati tava la cuptor, la 160 grade, pentru 35-40 minute.
Scoateti tava si lasati sa se raceasca.
Taiati in triunghiuri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.