Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Îți prezentăm o idee pentru o cină gata în 15 minute, care îți va
oferi și timpul necesar relaxării după o zi ocupată. Iată de ce
ingrediente ai nevoie și ce pași ușori stau la baza acestui preparat
rapid!
Spaghete cu sos |
Ingrediente:
450 g spaghete
sare
1 ceapă medie, curățată și tăiată în sferturi
2 căței de usturoi, curățați
1 tulpină de țelină, curățată și tăiată în 4
1 morcov mic, curățat și tăiat în patru
2 linguri de ulei de măsline
230 g de carne tocată de vită
230 g de carne tocată de porc
2 linguri de pastă de tomate
1 linguriță de oregano uscat
piper negru proapăt măcinat
1/4 cană de vin roșu
140 g de sos de tomate
2 linguri de unt
parmezan proaspăt ras - pentru servire
sare
1 ceapă medie, curățată și tăiată în sferturi
2 căței de usturoi, curățați
1 tulpină de țelină, curățată și tăiată în 4
1 morcov mic, curățat și tăiat în patru
2 linguri de ulei de măsline
230 g de carne tocată de vită
230 g de carne tocată de porc
2 linguri de pastă de tomate
1 linguriță de oregano uscat
piper negru proapăt măcinat
1/4 cană de vin roșu
140 g de sos de tomate
2 linguri de unt
parmezan proaspăt ras - pentru servire
Mod de preparare:
Se pune o oală cu apă cu sare la fiert, iar când atinge punctul de
fierbere se adaugă pastele. Se gătesc până când devin al dente, se scurg
bine și se transferă într-un castron mare.
Între timp, se curăță ceapa, țelina, morcovul și usturoiul și se toacă mărunt.
Se încălzește uleiul într-o tigaie mare. Se adaugă legumele tocate,
carnea de vită și de porc și se fierbe compoziția, amestecând cu o
spatulă, până când carnea începe să devină maro, pentru aproximativ 3
minute.
Se adaugă pasta de tomate, oregano, 3/4 linguriță de sare, 1/2
linguriță de piper și se gătește sosul, amestecând ocazional, pentru
aproximativ 1 minut. Se adaugă vinul și se fierbe, amestecând constant,
până când scade la jumătate, pentru aproximativ 1 minut. Se adaugă și
sosul de tomate, se reduce focul la mediu și se fierbe compoziția până
când sosul este ușor îngroșat, pentru aproximativ 4 minute.
Se închide focul și se încorporează untul. Se amestecă și sosul de
carne cu pastele, se adaugă parmezanul și se asezonează cu piper.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.