Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Ciorba de legume

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Imi plac foarte mult legumele de gradina, pe care le poti consuma simple, imi place mirosul ciorbei proaspete. Asa ca astazi m-am pus pe treaba si ce puteam face cu legumele, o ciorba de legume cu galuste.
Ciorba de legume
Ciorba de legume

Ciorba de legume cu galuste


INGREDIENTE:

Ciorba
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 rosii
  • 2-3 ardei
  • 1 telina
  • 1 morcov
  • 3 linguri bulion
  • patrunjel
  • delikat
  • sare, piper 
 Galuste
  • 2 oua
  • 1 lingura ulei
  • 8-9 linguri gris
  • sare

MOD DE PREPARARE:

Spalam legumele si apoi le taiem marunt...

Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac.

Cand sunt aproape fierte adaugam 1,5 l apa, bulionul.

Intre timp pregatim galustele astfel: separam ouale - albusurile le batem spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul. Adaugam galbenusurile peste spuma de albus si amestecam. Adaugam apoi grisul in ploaie lingura cu lingura si omogenizam.

Dam focul mic si adaugam o cana de apa rece in ciorba. Cu lingurita uda luam din compozitie si o adaugam in ciorba. Lasam sa firarba la foc mic 15-20 de minute. Incercam galustele daca sunt fierte suficient.

La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat. Potrivim ciorba de sare si piper si luam de pe foc.

Pofta mare!

Ciorba de legume cu galuste si suc de rosii

Ciorba de legume cu galuste si suc de rosii

INGREDIENTE:

  • 4 morcovi
  • 2 buc pastarnac
  • 1/2 gulie
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei verde
  • 2.5 l apa
  • 1 cub knorr legume
  • sare si piper
  • patrunjel verde
  • 150-200 ml suc de rosii
Pentru galuste:
  • 1 ou
  • 3 linguri gris
  • un strop de ulei
  • un pic de sare

MOD DE PREPARARE:

Curatam si spalam legumele.

Taiem morcovii si pastarnacul rondele iar ceapa si ardeiul le tocam marunt.

Punem apa la fiert si in momentul fierberii turnam legumele de mai sus.

Adaugam gulia taiata cubulete si cubul knorr.

Adaugam sare si piper dupa gust.

Lasam la fiert pana sunt fierte toate legumele apoi adaugam sucul de rosii.

Pentru galuste, batem oul cu un pic de sare si adaugam treptat in ploaie cele trei linguri de gris si un strop de ulei.

Cu o lingurita luam din compozitie si punem in ciorba lasand sa clocoteasca. Stropim deasupra cu apa rece. Dupa aprox 5 minute le intoarcem de pe o parte pe alta si la fel stropim cu apa rece si mai lasa inca 5 min.

Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.

Ciorba de gaina cu galuste

Ciorba de gaina cu galuste

INGREDIENTE:

  • 1 tacam de ciorba de la o gaina - spate, aripi, ficatei, gheare, pipota
Pentru ciorba: 
  • 300 grame legume pentru supa
  • 1 cutie de rosii in sos tomat
  • patrunjel tocat
  • leustean tocat
  • sare
  • bors magic
Pentru galuste:
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 1 varf de cutit bicarbonat
  • 9-10 linguri gris
  • 1 lingura ulei

MOD DE PREPARARE:

Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.

Cand da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora - daca gaina este de casa se poata sa fiarba si mai greu -, pana se inmoaie usor carnea de pasare, apoi se adauga si legumele.

Se lasa sa fiarba bine inca 30 de minute, la foc mic apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de rosii, se potriveste de sare, se adauga si borsul si la fel se potriveste dupa gustul fiecaruia - daca este prea acra, se mai adauga apa - si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.

Galustele se fac asa: se bat ouale cu praful de sare, bicarbonatul si uleiul, apoi se adauga grisul in ploaie. Se amestecam totul bine, apoi se ia din compozitie, cu lingura trecuta prin apa clocotita, si se pun galustile in ciorba.

Se acopera oala si se lasa sa fiarba 10-15 minute.

Cand este gata se opreste focul si se adauga verdeata tocata.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!