Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Imi plac foarte mult legumele de gradina, pe care
le poti consuma simple, imi place mirosul ciorbei
proaspete. Asa ca astazi m-am
pus pe treaba si ce puteam face cu legumele, o ciorba de legume cu galuste.
Ciorba de legume |
INGREDIENTE:
Ciorba
- 2 cartofi
- 2 cepe
- 2 rosii
- 2-3 ardei
- 1 telina
- 1 morcov
- 3 linguri bulion
- patrunjel
- delikat
- sare, piper
Galuste
- 2 oua
- 1 lingura ulei
- 8-9 linguri gris
- sare
MOD DE PREPARARE:
Spalam legumele si apoi le taiem marunt...
Intr-o oala adanca punem intai legumele la fiert in putina apa si ulei pentru a se cali si acoperim cu un capac.
Cand sunt aproape fierte adaugam 1,5 l apa, bulionul.
Intre
timp pregatim galustele astfel: separam ouale - albusurile le batem
spuma cu un praf de sare iar galbenusurile le amestecam cu uleiul.
Adaugam galbenusurile peste spuma de albus si amestecam. Adaugam apoi
grisul in ploaie lingura cu lingura si omogenizam.
Dam focul
mic si adaugam o cana de apa rece in ciorba. Cu lingurita uda luam din
compozitie si o adaugam in ciorba. Lasam sa firarba la foc mic 15-20 de
minute. Incercam galustele daca sunt fierte suficient.
La sfarsit adaugam patrunjel verde tocat. Potrivim ciorba de sare si piper si luam de pe foc.
Pofta mare!
Pofta mare!
Ciorba de legume cu galuste si suc de rosii
MOD DE PREPARARE:
Curatam si spalam legumele.
Taiem morcovii si pastarnacul rondele iar ceapa si ardeiul le tocam marunt.
Punem apa la fiert si in momentul fierberii turnam legumele de mai sus.
Adaugam gulia taiata cubulete si cubul knorr.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Lasam la fiert pana sunt fierte toate legumele apoi adaugam sucul de rosii.
Pentru galuste, batem oul cu un pic de sare si adaugam treptat in ploaie cele trei linguri de gris si un strop de ulei.
Cu o lingurita luam din compozitie si punem in ciorba lasand sa clocoteasca. Stropim deasupra cu apa rece. Dupa aprox 5 minute le intoarcem de pe o parte pe alta si la fel stropim cu apa rece si mai lasa inca 5 min.
Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Taiem morcovii si pastarnacul rondele iar ceapa si ardeiul le tocam marunt.
Punem apa la fiert si in momentul fierberii turnam legumele de mai sus.
Adaugam gulia taiata cubulete si cubul knorr.
Adaugam sare si piper dupa gust.
Lasam la fiert pana sunt fierte toate legumele apoi adaugam sucul de rosii.
Pentru galuste, batem oul cu un pic de sare si adaugam treptat in ploaie cele trei linguri de gris si un strop de ulei.
Cu o lingurita luam din compozitie si punem in ciorba lasand sa clocoteasca. Stropim deasupra cu apa rece. Dupa aprox 5 minute le intoarcem de pe o parte pe alta si la fel stropim cu apa rece si mai lasa inca 5 min.
Luam de pe foc si adaugam patrunjelul tocat marunt.
Ciorba de gaina cu galuste
Ciorba de gaina cu galuste
INGREDIENTE:
- 1 tacam de ciorba de la o gaina - spate, aripi, ficatei, gheare, pipota
Pentru ciorba:
- 300 grame legume pentru supa
- 1 cutie de rosii in sos tomat
- patrunjel tocat
- leustean tocat
- sare
- bors magic
Pentru galuste:
- 3 oua
- 1 praf de sare
- 1 varf de cutit bicarbonat
- 9-10 linguri gris
- 1 lingura ulei
MOD DE PREPARARE:
Se portioneaza bucatile de carne, se spala cu apa rece si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Cand
da in primele clocote ,se spumeaza cu o spumiera, adunand usor toata
spuma formata si se lasa sa fiarba cam o ora - daca gaina este de casa se
poata sa fiarba si mai greu -, pana se inmoaie usor carnea de pasare,
apoi se adauga si legumele.
Se lasa sa fiarba bine inca 30 de
minute, la foc mic apoi se adauga rosiile tocate marunt si sucul de
rosii, se potriveste de sare, se adauga si borsul si la fel se
potriveste dupa gustul fiecaruia - daca este prea acra, se mai adauga apa -
si se mai lasa sa fiarba cateva clocote.
Galustele se fac
asa: se bat ouale cu praful de sare, bicarbonatul si uleiul, apoi se
adauga grisul in ploaie. Se amestecam totul bine, apoi se ia din
compozitie, cu lingura trecuta prin apa clocotita, si se pun galustile
in ciorba.
Se acopera oala si se lasa sa fiarba 10-15 minute.
Cand este gata se opreste focul si se adauga verdeata tocata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.