Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link -Adauga reteta ta.
Felul este foarte tipic din Germania și Austria.
Numai numele pieselor din aluatul de cartofi explică modul în care se
pregătesc. Pentru "degetele" cartofului:bacon
"Degetele" din cartofi |
Ingrediente:
cartofi - 350 g;
făină - 100 g;
unt - 20 g;
gălbenuș - 1 bucată;
amidon de cartofi - 1 lingura.
nucșoară;
sare.
unt - 20 g;
gălbenuș - 1 bucată;
amidon de cartofi - 1 lingura.
nucșoară;
sare.
În plus:
bacon afumat - 150 g;
ceapă - 1 bucată;
varza de var - 400 g;
nucșoară;
ulei;
sare,
ceapă - 1 bucată;
varza de var - 400 g;
nucșoară;
ulei;
sare,
piper.
Mod de preparare:
Se fierb cartofii într-o uniformă. Încă fierbinte curățați și
frământați. Se adaugă unt, gălbenuș, făină și amidon. Se condimentează
cu sare și nucșoară. Frământați aluatul moale, dar nu alunecos.
Împărțiți aluatul în bucăți mici. Fiecare bucată rotește interiorul
palmei pe suprafața căptușită cu făină pentru a face cârnați mici.
Se curata ceapa, se toaca. Tăiați bacon-ul în cuburi. Într-o tigaie, încălziți uleiul vegetal. Adăugați ceapa și bacon-ul, prăjiți. Adăugați "degetele" cartofului; amestecând, păstrați focul timp de aproximativ un minut. Apoi puneti varza in tigaie si gatiti-o impreuna timp de 5-7 minute. Se condimentează cu nucșoară, sare și piper.
Se curata ceapa, se toaca. Tăiați bacon-ul în cuburi. Într-o tigaie, încălziți uleiul vegetal. Adăugați ceapa și bacon-ul, prăjiți. Adăugați "degetele" cartofului; amestecând, păstrați focul timp de aproximativ un minut. Apoi puneti varza in tigaie si gatiti-o impreuna timp de 5-7 minute. Se condimentează cu nucșoară, sare și piper.
Sfat:
- este mai bine să adăugați făină treptat, deoarece, în funcție
de tipul de cartofi și umiditate, poate fi necesar mai mult sau mai
puțin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.