Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cartofi umpluti cu ciuperci si branza la cuptor. O reteta simpla
de cartofi copti cu o umplutura aromata de ciuperci si branza.
Totul se gratineaza la cuptor rezultand o gustare calda deosebit de gustos.
Cartofi cu ciuperci la cuptor |
Ingrediente:
4 cartofi roșii mari, perforați de 5-6 ori cu o furculiță
1 lingură de unt nesărat
280 g de ciuperci, curățate și tocate
1 cățel de usturoi, curățat și tocat mărunt
2 lingurițe de cimbru proaspăt, tocat fin
2 lingurițe de rozmarin proaspăt, tocat fin
sare
piper negru proaspăt măcinat
200g brânză rasă
50 ml smântână
1 lingură de ulei
1 lingură de arpagic proaspăt feliat subțire
1 lingură de unt nesărat
280 g de ciuperci, curățate și tocate
1 cățel de usturoi, curățat și tocat mărunt
2 lingurițe de cimbru proaspăt, tocat fin
2 lingurițe de rozmarin proaspăt, tocat fin
sare
piper negru proaspăt măcinat
200g brânză rasă
50 ml smântână
1 lingură de ulei
1 lingură de arpagic proaspăt feliat subțire
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzește la 200 grade Celsius. Cartofii se pun pe o
tavă și se dau la cuptor, punându-se în centrul cuptorului. Se coc până
când sunt moi, pentru aproximativ 1 oră și 10 minute. Se verifică din
când în când cu o furculiță.
După ce s-au copt, se scot și se lasă să se răcească. Se topește
untul într-o tigaie medie, la foc potrivit. Se adaugă ciupercile,
usturoiul, cimbrul și rozmarinul și 1/4 linguriță de sare și se gătește,
amestecând, până când ciupercile devin maronii, iar lichidul se
evaporă, pentru aproximativ 8 minute.
Cartofii se scobesc, se scoate pulpa care se amestecă cu unt, 3/4
linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper, pasând bine. Se amestecă și
ciupercile, smântâna și jumătate din cantitatea de brânză.
Cartofii se umplu cu compoziția de ciuperci, apoi se unge exteriorul
cu ulei și se mai lasă la cuptor, pentru 25-30 de minute. Se presară
restul de brânză și se mai lasă pentru 2-3 minute la cuptor, până când
se topește brânza. Se presară și arpagicul pe cartofi și se lasă 5-10
minute să se răcească și să devină cartofii mai aromați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.