Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Peperonata este o mancare delicioasa din bucataria
italiana. Peperonata
este un fel de ghiveci din ardei cu sos de rosii si ceapa, inabusite in ulei de masline.
PEPERONATA – MANCARE ITALIANA DE ARDEI |
INGREDIENTE:
800 g ardei gras in mai multe culori - rosii, galbeni si verzi
1 ceapa rosie foarte mare
6 linguri ulei masline
2 catei usturoi
sare
piper
1/2 lingurita zahar
250 ml suc de rosii
MOD DE PREPARARE:
Am tocat ceapa julienne, apoi am calit-o in uleiul incins. Feliati putin mai. Am calit-o la foc foarte
mic, pana a devenit sticloasa.
Ardeii i-am curatat de cotoare si seminte, i-am spalat, apoi i-am feliat. Feliile le-am taiat grosute - 7 mm-1 cm.
Am pus feliile de ardei peste ceapa, am amestecat putin. Am amestecat
bine in tigaie, apoi am pus capacul si am lasat focul in continuare mic
spre foarte mic. Am gatit in jur de 20 minute, amestecand ocazional in
tigaie. Daca va temeti ca se pot lipi puteti pune foarte putina apa - max. 60 ml -, dar nu ar trebui sa fie nevoie daca aveti ardei proaspeti,
caci acestia contin apa. Cand ardeii s-au inmuiat am adaugat sucul de
rosii, sare si piper, usturoiul dat prin presa, dar si putin zahar. Am
lasat sa se gateasca cu capac inca 5 minute, apoi fara capac pana s-a
ingrosat sosul – maxim 5 minute.
Asta a fost tot.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.