Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Clatite cu carne si ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
 Clatite cu carne si ciuperci la cuptor, adica un fel de mancare gustos, si satios , de care sper sa va bucurati si voi ori de care ori aveti pofta de-o portie de clatite sarate!
Clatite cu carne si ciuperci

Clatite cu carne si ciuperci


Ingrediente:
  • o portie de clatite - reteta de baza 
Pentru umplutura:
  • 100-150 g ciuperci
  • 1 ceapa mare sau 1 legatura praz
  • 350 g carne tocata amestecata (vita+porc)
  • 2, 3 linguri ulei
  • 400 g rosii proaspete sau din conserva
  • 140 g porumb pentru gatit, din conserva
  • sare, piper
  • boia dulce
  • praf de usturoi sau usturoi trecut prin presa
Pentru sos:
  • 2 linguri mari cu unt
  • 20-30 g faina (2 linguri)
  • 200 ml supa de pui sau legume
  • 200 ml lapte
  • 200 g cascaval
In plus:
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare:

Pentru clatite,

- folositi una dintre retetele recomandate mai sus
Pentru umplutura,

- se spala ciupercile si se taie felii subtiri. Se taie prazul rotocoale, sau daca folositi ceapa, marunt.
Se prajeste carnea tocata in ulei incins. Se adauga ciupercile si prazul/ceapa si se calesc.
Se taie marunt rosiile; se adauga la compozitia de carne, impreuna cu porumbul. Se fierb aproximativ 15 minute. Se condimenteaza bine cu sare, piper, boia, praf de usturoi sau usturoi trecut prin presa.
Pentru sos,

- se topeste untul intr-o craticioara. Se adauga faina si se amesteca cateva secunde, dupa care se adauga supa si laptele, amestecand continuu; se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute. Cascavalul se da pe razatoarea mare si se adauga la sos. Se lasa deoparte cca. 50 g.
Se intinde umplutura pe clatite si apoi se impaturesc. Se aseaza clatitele intr-o tava unsa cu grasime (unt/ulei), se toarna sosul alb peste clatite si se presara cascavalul ramas,.
Se lasa in cuptorul preincalzit la 180 grade C (foc potrivit) pentru cca. 15-20 de minute. 

Se orneaza cu patrunjel tocat.

Sfat:

Se pot face si fara ciuperci, se pot pregati si cu alte umpluturi - orice combinatie e posibila.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!