Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Îți prezentăm o rețetă
diferită de ciorbă, dar care, cu siguranță, te va cuceri imediat. Rețeta
de ciorbă de fasole verde cu carne va deveni preferata ta imediat cum vei
vedea cât de simplu o poți face.
Ciorbă de fasole verde cu carne |
Ingrediente:
- 400 g carne de porc
- 1 kg fasole verde
- 3-4 cartofi potriviţi
- 1 ceapă mare
- 1 litru suc de roşii
- 50 ml ulei
- pătrunjel
- cimbru
- 2-3 căţei de usturoi
- sare
- piper
- smantana - optional
Mod de preparare:
Se taie şi se spală carnea, se scurge de apă şi se taie bucăţele. Apoi, împreună cu ceapa, se călesc în ulei până se rumenesc. Se adaugă 2 litri de apă caldă şi sare, după gust, şi se pun păstăile de fasole spălate, curăţate la capete şi rupte în jumătăţi.
- Dacă nu ai în casă suc de roşii, îl poți prepara dintr-un kilogram de roşii. Se curăţă roşiile de pieliţe şi se dau prin răzătoare. Dacă vrei, poți să pui sucul la fiert. Este mult mai sănătos.
După ce s-a fiert fasolea pe jumătate şi nivelul apei a scăzut, se adaugă sucul de roşii, cartofii tăiaţi cubuleţe, sarea şi piperul şi o mică ramură de cimbru şi se mai fierb aproximativ 30 de minute.
După ce a fiert ciorba de fasole, se pune usturoiul tocat mărunt pentru aroma deosebită pe care o lasă. Puneti o lingura de smantana - optional. Se toacă pătrunjelul, se presară pe fiecare porţie şi se serveşte cu pâine.
Asta-i tot ce ai de făcut pentru cea mai bună ciorbă de fasole verde cu carne!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.