Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Savurati aceasta placinta zemoasa, fara sa va simtiti vinovati! Aluatul
este deosebit de pufos, deoarece este preparat dintr-o combinatie de
crema de branza proaspata si unt.
Placinta cu cirese |
Ingrediente:
280 g faina
4 linguri zahar
25 g unt rece taiat bucati
125 g crema de branza proaspata
4 linguri apa foarte rece
800 g cirese in sirop scurse
2 linguri amidon
cateva picaturi esenta de migdale
1 albus mic batut cu 1 lingurita de apa
Mod de preparare:
Se
pune faina cu 2 linguri de zahar intr-un robot de bucatarie si se
mixeaza. Se adauga untul si se mixeaza pana cand compozitia devine
sfaramicioasa. Se adauga crema de branza proaspata, se mixeaza si apoi,
cu robotul in functiune, se adauga apa, cate 1 lingurita, mixand pana
cand aluatul este omogen. Se fac 2 cercuri de 20 cm, se invelesc in
folie de plastic si se dau la rece 30 de minu.
Intre timp intr-un castron mai mare se amesteca ciresele, amidonul si esenta de migdale. Se lasa deoparte.
Se
unge o tava rotunda pentru prajituri cu 1 lingurita de ulei de masline.
Se intinde cu facaletul unul din cele doua cercuri de aluat pe o
suprafata presarata cu faina, pana atinge 38 de cm in diametru. Se
ruleaza cu grija forma pe facalet si se intinde in tava. Se indreapta
marginile, lasand cam 2,5 cm sa atarne in afara. Se unge aluatul 2
lingurite de albus, apoi se intinde umplutura cu cirese.
Se
incalzeste cuptorul la 220°C. Se intinde celalalt disc de
aluat intr-un cerc cu diametru de 30 de cm. Se taie cu un cutit special
sau cu o rotita zimtata fasii de 2 cm latime. Se asaza fasiile peste
umplutura in forma de zabrele. Se ajusteaza capetele si se lasa o
margine de 2,5 cm sa atarne peste tava. Se face o margine inalta de 2,5
cm indoind aluatul si se modeleaza.
Se
unge placinta pe deasupra cu restul de albus de ou si se presara cele 2
lingurite de zahar ramase. Se asaza tava cu placinta peste o tava
tapetata cu folie de aluminiu, in care sa se scurga eventual zeama. Se
coace 10 minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180°C. Se mai coace 35-40 de minute sau pana cand aluatul este aramiu iar
umplutura a lasat zeama si clocoteste in centru.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.