Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O mancarica delicioasa pentru toate gusturile.
Mancare de mazare cu ardei |
- 1 kg mazare proaspata sau congelata
- 2 cepe potrivite
- 2 ardei gras rosu
- 3 rosii
- 3-4 linguri bulion
- o foaie de dafin
- sare dupa gust
- o lingurita de zahar
- 3-4 linguri ulei
- o lingurita boia dulce
- 0 lingura faina
- marar
MOD DE PREPARARE:
Punem in cratita in care facem mancarica
putina apa - un sfert de cescuta - si apoi adaugam uleiul astfel incat sa
nu calim nimic doar sa inabusim, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul
tocat, rosiile, apoi mazarea curatata si spalata - este de preferat ca
mazarea sa fie proaspata, sau pe timpul iernii congelata la punga.
Punem apa si lasam sa fiarba, in jur de 30 de minute - daca mazarea e prefiarta , timpul se scurteaza cu 15 minute.
Adaugam bulionul amestecat cu putina apa si faina - cu grija sa nu faca cocoloase -, foaia de dafin, boiaua, saram dupa gust si mai lasam zece minute pe foc mic, amestecand din cand in cand. Punem si mararul si stingem focul, mai lasam acoperit inca 5 minute si servim.
Pofta buna
Adaugam bulionul amestecat cu putina apa si faina - cu grija sa nu faca cocoloase -, foaia de dafin, boiaua, saram dupa gust si mai lasam zece minute pe foc mic, amestecand din cand in cand. Punem si mararul si stingem focul, mai lasam acoperit inca 5 minute si servim.
Pofta buna
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.