Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Cand te gandesti la retete pe baza de capsune, probabil ca iti vin minte smoothie-uri dulci si tarte parfumate.
3 retete pe baza de capsuni |
Te-ai gandit vreodata sa pui capsune intr-o salata sarata? Daca nu, este momentul sa o faci. Aceasta combinatie fresh este incredibil de fina si delicata, nutritiva si plina de vitamine!
Ingrediente:
O mana mare de baby spanac proaspat
5-6 capsune medii, spalate, curatate si taiate felii
50 grame branza de capra
O lingurita de otet balsamic
O lingurita de ulei de masline
Doua linguri de apa
Sare si piper
Mod de preparare:
Pentru inceput, spala foarte bine baby spanacul, apoi lasa-l la
uscat. Pune-l intr-un castron, adauga feliile de capsune si sfarama
branza de capra deasupra.
Dressingul se prepara prin amestecarea energica a ingredientelor.
Daca nu iti place otetul balsamic, il poti inlocui cu otet simplu sau
zeama de la jumatate de lamaie.
Pune dressingul peste salata si serveste-o imediat, cat este proaspata, iar capsunele si spanacul isi pastreaza textura.
Toast cald cu branza, capsune, miere si menta
Toast cald cu branza, capsune, miere si menta
Ce spui de un mic dejun absolut divin, care te va binedispune pentru intreaga zi? Suna tentant, nu-i asa? Prepara rapid acest toast crocant si cald, acoperit cu branza
cremoasa, capsune dulci si proaspete, cu un twist interesant de menta!Toast cald cu branza, capsune, miere si menta
Ingrediente:
Doua felii de paine
4-5 capsune medii
4 linguri de branza
O lingura de miere
Cateva frunze de menta proaspata
Mod de preparare:
-
Pentru inceput, spala bine frunzele de menta, apoi spala si capsunele si taie-le felii sau cubulete mari. Poti amesteca branza cu mierea, daca doresti. Daca nu, ele vor fi adaugate separat.Prajeste feliile de paine pe ambele parti, in tigaie. Intinde branza pe fiecare felie, apoi adauga capsunele si frunzele de menta. Serveste sandwich-urile calde, alaturi de o cafea sau o limonada.
Cobbler cu capsuni si ovaz
Cobbler cu capsuni si ovaz
Daca vrei sa te bucuri de un desert decadent, plin de savoare, dar totusi proaspat, gateste acest cobbler savuros si serveste-l alaturi de o cupa de inghetata cu aroma de vanilie.Ingrediente:
10 capsune medii, curatate si spalate, taiate in jumatati
200g fulgi fini de ovaz
2 linguri de faina
50g unt nesarat
7 linguri de zahar brun
Mod de preparare:
Amesteca jumatatile de capsune cu cinci dintre lingurile de zahar
brun. Unge o tava cu unt si putina faina, apoi toarna capsunele
inauntru.
Separat, amesteca ovazul, untul, faina si celelalte doua linguri de
zahar brun. Vei obtine un aluat cu o textura sfaramicioasa, pe care il
vei presara uniform peste capsune.
Baga tava la cuptor, la o temperatura de 180 de grade Celsius, timp
de 20-30 de minute sau pana cand crusta de deasupra este usor rumenita.
Serveste prajitura fierbinte, cu inghetata de vanilie sau menta!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.