Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Delicioase, putin spus, atunci cand ne referim la deserturile
care au cafeaua drept ingredient-vedeta. Asa ca trebuie sa incercati
aceasta reteta cu un gust puternic.
Prajitura Creola |
Ingrediente:
Pentru blat
250 g unt
200 g zahar
60 g miere
4 oua
250 g faina
3 linguri cafea tare
1/2 plic praf de copt
Pentru crema
3 linguri cafea solubila
4 oua
150 g zahar pudra
150 g unt
30 ml rom
2 linguri miere
Pentru sirop
100 g zahar
100 ml apa
Pentru servit
ciocolata
boabe de cafea
Mod de preparare:
- Pentru blat, untul, zaharul, mierea si ouale se mixeaza.
- Se pun apoi faina, praful de copt si esenta de cafea. Se amesteca 2 minute, se toarna in tava usor unsa si se coace 30 de minute. Se lasa la racit, se taie si se imbiba cele doua blaturi cu sirop facut din fierberea apei cu zaharul.
- Pentru crema, se pun pe foc cafeaua si mierea, cu romul. Ouale se freaca cu zaharul si, dupa ce se obtine o crema alba, se adauga untul si jumatate din mierea cu cafea. Se amesteca si se pune si restul amestecului de miere.
- Crema se asaza intre cele doua blaturi insiropate, se da la rece pentru 4 ore si se serveste cu ciocolata rasa deasupra si boabe de cafea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.