Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Nucata,
lichior de nuci verzi, reteta veche, simpla, un
lichior de o finete rara, cu un gust aparte. Cate nuci verzi, zahar si vodca se folosesc, cat se lasa la macerat lichiorul de nuci verzi? Reteta scrisa pas cu
pas, cu toate secretele pe care le stiu.
Nucata, lichior de nuci verzi |
- -1 kg nuci verzi
- -2 lamai mari
- -1 kg de zahar
- -3-4 pliculete zahar vanilat
- -4-5 l vodca
Mod de preparare:
- Se taie nucile verzi in 2-3-4 bucati. Obligatoriu folositi manusi groase, de menaj, sa nu va patati mainile.
- Se pun nucile intr-un borcan incapator de 3 l, se adauga lamaia, vanilia si zaharul. Se pune capacul si se agita borcanul bine.
- Se lasa in camara pentru 2 saptamani, pana cand se dizolva tot zaharul si se formeaza un sirop gros. Se mai agita borcanul zilnic.
- Dupa acest timp se scurge siropul si se adauga 1-2 l de vodca. Se mai lasa 2-3 luni in camara.
- La final se strecoara iar, prin tifon, si se mai adauga vodca dupa gust, inca 2-3 l. Sa fie dulce si aromat dupa cum doriti.
- Se pune in sticle, se sterg, se eticheteaza si se duc in camara.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.