Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Dulceata de nuci verzi este una dintre minunile pentru care iubesc Cu toate ca delicatesa gasita in magazinele de larg consum nu are
niciodata gustul preparatului de casa, se apropie. Ii lipseste, cred,
“touch”-ul gospodinei, care o aromeaza dupa gustul propriu, ideal cu
vanilie, cuisoare si zeama de lamaie.
![]() |
Dulceata de nuci verzi |
Ingrediente:
1 kg de nuci verzi (aprox 50 nuci inca necuratate)
1 kg de zahar brun
3-4 cuisoare
un baton de vanilie
1 lamaie
600 ml apa
1 kg de zahar brun
3-4 cuisoare
un baton de vanilie
1 lamaie
600 ml apa
Mod de preparare:
Se folosesc nuci verzi in perioada in care interiorul este inca
gelatinos. Este recomandabil sa folositi manusi chirurgicale atunci
cand indepartati coaja verde a nucilor. Nucile se vor curata de coaja
verde pana la interiorul alb si se lasa in apa rece vreme de cateva
ore, schimband apa de 2-3 ori.
* Eu le tineam in apa de var, pentru a
ramane tari dupa preparare, dar e un demers mai complicat, se poate si
fara.
Se oparesc apoi nucile de 2 ori, tinandu-le in apa clocotita 2-3
minute, acoperite cu o farfurie.
Separat, se prepara un sirop bine legat, din apa si zahar, care se incearca pe o farfurioara sau intr-un pahar cu apa rece (picatura trebuie sa ramana legata, nu sa se disperseze). La final se adauga batonul de vanilie, sectionat, si cuisoare.
Separat, se prepara un sirop bine legat, din apa si zahar, care se incearca pe o farfurioara sau intr-un pahar cu apa rece (picatura trebuie sa ramana legata, nu sa se disperseze). La final se adauga batonul de vanilie, sectionat, si cuisoare.
Cand siropul este legat se adauga nucile si se fierb la foc mic pana
dispare spuma care se formeaza deasupra. Este momentul pentru zeama de
lamaie, la ultimul clocot.
Servire:
Dulceata de nuci verzi se pune fierbinte in borcane, mai intai
fructele, apoi se completeaza cu sirop. Se tin invelite intr-o patura,
pana a doua zi, cand se pot aseza in siguranta in camara. Din aceasta
cantitate veti avea, cel mai probabil, 2-3 borcane de 450 gr. de
dulceata. Se serveste la zile mari, 3-4 nuci, ca e pretioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.