Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
- 600 g de pere;
- 2 linguri de zahar;
- 1 lingura de faina;
- 50 g de unt;
- 100 ml de lapte.
Mod de Preparare:
- se aleg pere cat mai coapte si zemoase, fara stricaciuni, se taie in sferturi, se curata de coaja, codite si cotoare, se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa clocotita, in care s-a dizolvat in prealabil zaharul, lasandu-se, la foc moderat, pana sunt fierte cam pe trei sferturi;
- intr-o tigaie, se topeste untul, se infierbanta, apoi se pune faina si se lasa pana se rumeneate putin, amestecand permanent cu lingura de lemn, ca sa nu se arda, dupa care se stinge cu lapte rece;
- se toarna sosul obtinut peste pere si se mai fierb impreuna, cam un sfert de ora.
Servire:
Se serveste calda.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.