Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pere, migdale si ciocolata – o delicioasa combinatie pentru un desert cu
adevarat demn de ocazii speciale. Contine mai putine grasimi si zahar
decat retetele similare, dar este bogat, hranitor si plin de gust.
Clatitele se pot prepara in avans si apoi congela, daca preferati.
Clatite cu pere si sos de ciocolata |
Ingrediente:
Aluat de clatite
- 115 g faina
- 1 ou
- 300 ml lapte semidegresat
- 1 lingura ulei de floarea-soarelui
Umplutura
- 115 g smantana
- 3 linguri migdale macinate
- 1 lingura zahar tos
- 1 lingurita extract de migdale
- 5 pere de desert coapte
- suc de lamaie
- zahar pudra
Sos de ciocolata
- 115 g ciocolata
- 2 linguri zahar tos
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se pun ingredientele pentru aluat intr-un robot de bucatarie sau blender, si se proceseaza pana se omogenizeaza. Ca alternativa, se amesteca ingredientele adaugand laptele treptat. Se toarna aluatul intr-un vas sau borcan mare si se lasa sa stea 30 de minute.
Se incinge o tigaie pentru clatite, de 15 cm diametru, si se pun cateva picaturi de ulei. Se toarna o lingura de aluat si se inclina tigaia ca acesta sa o acopere in mod uniform. Se gateste pana ce partea de dedesubt a clatitei este rumenita, apoi se intoarce si se gateste si pe partea cealalta. Se lasa clatita sa alunece din tigaie pe o farfurie mare. Se repeta operatia obtinandu-se 12 clatite in total, care se asaza pe farfurie, una peste alta, separate cu o foaie de hartie pergament. Se pun deoparte.Pentru a prepara umplutura, se pun in- tr-un castron smantana, migdalele, zaharul si extractul de migdale si se amesteca bine. Se descojesc perele, se taie in patru si se curata de cotoare. Se toaca bucatele 4 dintre ele, iar una se feliaza. Se stropesc feliutele cu suc de lamaie, ca sa nu se colorez.Se pune 1 lingura din amestecul de migdale pe un sfert din suprafata fiecarei clatite, iar deasupra se pune 1 lingura de pere tocate. Se impatureste fiecare clatita in sferturi, ca sa se obtina un triunghi ce contine umplutura. Se pun clatitele pe o tava de copt unsa cu putin ulei, se presara generos cu zahar pudra si se coc 8-10 minute.Intre timp, se prepara sosul de ciocolata. Se pun ciocolata, zaharul si 5 linguri de apa intr-o cratita si se incing foarte lent pana ce ciocolata s-a topit, iar zaharul s-a dizolvat. Se fierbe incet mixtura 5 minute, pana ce este omogenSe servesc clatitele pe farfurii individuale, stropite cu sos de ciocolata. Se aranjeaza feliutele de pere langa clatite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.