Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Perele la cuptor, sunt un aliment sănătos, consumat cu plăcere atât
de cei mici cât şi de adulţi şi care, în funcţie de combinaţie, poate fi
servit fie la micul dejun cu iaurt ori chefir, sau ca desert, asezonat
după preferinţă cu miere, sos de ciocolată sau îngheţată.
Pere la cuptor cu miere, fulgi de ovăz şi merişoare – sănătoase şi delicioase |
Ingrediente:
4 pere,
3/4 cană de fulgi de ovăz,
4-5 linguri de miere după preferinţă,
100 g unt sau ulei de cocos - 75 g pentru umplutură şi 25 g pentru uns perele,
6 linguri de migdale feliate sau nuci mărunţite,
3 linguriţe merişoare uscate,
1/2 linguriţă de scorţişoară,
miere sau sos de ciocolată pentru ornat
Modul de preparare:
Mai întâi, se preîncălzeşte cuptorul la 190 ° C.
Se aleg pere cu o textură fermă dar bine coapte. Dacă sunt prea
verzi, perele nu se vor înmuia, iar dacă sunt prea coapte se vor zdrobi
în timpul coacerii.
Perele se taie în jumătate pe lungime, iar apoi cu ajutorul unei
linguriţe se scoate miezul tare şi sâmburii. Pentru a avea stabilitate
în tava de copt, din fiecare jumătate de pară se taie o fâşie subţire,
de pe partea inferioară cu coajă.
Jumătăţile de pară se aşează într-o tavă termorezistentă, apoi se ung pe suprafaţa cu miez cu unt moale sau ulei de cocos.
Pentru prepararea umpluturii se amestecă mierea cu untul sau uleiul
de cocos, se presară praful de scorţişoară, apoi se adaugă fulgii de
ovăz, migdalele tăiate sau nucile şi merişoarele uscate, după ce în
prealabil au fost mărunţite.
Perele se umplu generos cu amestecul obţinut după care se dau la
cuptor şi se coc aproximativ 30 minute, sau până când perele devin moi,
iar umplutura de ovăz este rumenită şi prinde o culoare uşor arămie.
După ce se scot din cuptor, perele se presară cu praf de scorţişoară şi la alegere, cu sos de ciocolată sau miere.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.