Bon Appetit |
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O noua luna plina de bunatati a inceput, iar noi suntem nerabdatori
sa vedem ce delicatese veti pregati in luna mai pentru cei dragi voua. Asadar, pregatiti-va sa inghititi in sec si luati-va un pix si o foaie pentru a nota retetele preferate:
Pana atunci insa, vrem sa va prezentam celei mai delicioase
retete ale lunii ce tocmai s-a incheiat.
Ficatei de pui in sos de lapte |
Ingrediente:
- 500 g ficăței de pui curățați
- 70 g unt
- o ceapă potrivită
- un morcov
- o foaie de dafin
- 300 ml lapte dulce integral
- două linguri smântână grasă
- sare roz
- piper roșu
- mărar proaspăt tocat
Mod de preparare:
Am pus ficățeii și untul într-o tigaie și am presărat piper roșu proaspăt măcinat. I-am sotat puțin, apoi am adăugat morcovii rași și ceapa tăiată julien. Am acoperit cu un capac și i-am lăsat să se înăbușe.
Când ceapa s-a înmuiat am adăugat laptele și cele două linguri de smântână. Am potrivit de sare și piper și am aromatizat cu foaie de dafin.
Am servit alături de cartofi cu unt trași la tigaie peste care am presărat mărar proaspăt tocat.
Sfat:
Pont1: Pentru a păstra o culoare frumoasă a sosului de lapte, recomand să țineți ficățeii în apă rece cu puțină sare cel puțin o oră înainte de preparare.
Pont2: De asemenea recomand ca laptele folosit să fie integral, deoarece laptele degresat se va brânzi în momentul în care este gătit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.