Bon Appetit |
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta,
Este una dintre cele mai gustoase prajituri
din copilaria mea. Este o rulada cu crema de nuci, banane si un blat
pufos de cacao, o combinatie mai reusita nici ca am gustat pana acum.Va recomand cu drag sa incercati aceasta prajitura cu crema de nuci si banane, nu doar de sarbatori ci si cand aveti pofta de un rasfat dulce delicios cu nuci si banane. Incercati acest desert deosebit cu crema si banane.
Prajitura Lacrima de elefant |
Ingrediente:
Blat:
- 6 oua
- 100 g zahar tos fin
- 15 g cacao
- 75 g faina
- 2 linguri ulei
- 1 varf cutit sare
- 3 g praf de copt
Crema:
- 250 ml lapte
- 15 g faina
- 100 g zahar tos fin
- 175 g nuca macinata
- 150 g unt moale
- 1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat
Plus:
- 2 banane mari bine copte
- 100 g ciocolata alba
- 2 linguri fulgi de ciocolata neagra
Mod de preparare:
Separam albusurile si galbenusurile si le punem in doua vase separate.
Adaugam
peste albusuri, un varf mic de cutit de sare si incepm sa le mixam, la
viteza medie. Cand devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana cand
obtinem o bezea perfecta.
Peste
galbenusuri adaugam cele 2 linguri de ulei si mixam cca 1 minut, la
viteza medie. Adaugam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Daca
obtinem o compozitie prea densa, adaugam 1-2 linguri de bezea si mixam
pana o fluidizam.
Adaugam
crema de galbenusuri peste bezeaua ramasa si amestecam cu grija, cu un
tel, de jos in sus, pana la omogenizarea completa.
Turnam aluatul de blat in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie de copt si il nivelam cu grija. Coacem blatul cca 15 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi scoatem tava din cuptor. Rasturnam blatul de rulada pe o hartie de copt umeda si indepartam cu grija foaia de copt calda.
Il infasuram cu grija in hartia de copt umeda, strangem capetele si apoi invelim ruloul intr-un servet de bumbac umed.
Crema:
Dizolvam
faina in 3-4 linguri de lapte rece (din cantitatea totala de lapte) si
apoi amestecam cu laptele ramas. Punem totul intr-o cratita
antiaderenta, adaugam zaharul, nuca macinata si semintele unei pastai de
vanilie.
Amestecam bine si fierbem crema pe foc foarte mic, cca
15 minute, sau pana cand se ingroasa. In timpul fierberii, amestecam
crema. Amestecati pana cand se ingroasa.
Dupa
ce s-a ingrosat, stingem focul, acoperim suprafata cremei de nuci cu
folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca complet. Ca sa se
raceasca mai repede, puteti pune cratita cu crema de nuci intr-o cratita
cu apa rece, sau, daca este frig, o puteti pune pe balcon pana cand se
raceste. Veti observa ca dupa ce crema de nuci s-a racit, se intareste
si mai mult, va fi perfecta pentru umplutura ruladei.
Mixam untul moale pana cand obtinem o crema aerata (cca 2-3 minute).
In crema de unt, adaugam treptat, lingura cu lingura, crema de nuci si mixam, la viteza mica, pana cand crema este omogena.
Asamblare:
Desfacem blatul din servetul de bumbac, eliminam si hartia de copt in care a fost invelit.
Ungem suprafata blatului cu crema de nuci rece.
Pe latura lunga inferioara a blatului asezam cele doua banane, curatate si cu capetele taiate, una in prelungirea celeilalte.
Rulam cu grija rulada prajitura Lacrima de elefant si o invelim in folie de aluminiu alimentara.
O punem in frigider pentru minim 1 ora.
Dupa repaus, o ornam, daca dorim, cu ciocolata alba topita si fulgi de ciocolata neagra.
O servim cu pofta, este delicioasa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.