Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Prajitura Lacrima de elefant

Retete si gust
Bon Appetit
Bon Appetit
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta,
Este una dintre cele mai gustoase prajituri din copilaria mea. Este o rulada cu crema de nuci, banane si un blat pufos de cacao, o combinatie mai reusita nici ca am gustat pana acum.Va recomand cu drag sa incercati aceasta prajitura cu crema de nuci si banane, nu doar de sarbatori ci si cand aveti pofta de un rasfat dulce delicios cu nuci si banane. Incercati acest desert deosebit cu crema si banane.
Prajitura Lacrima de elefant

Prajitura Lacrima de elefant

Ingrediente:

Blat:

  • 6 oua
  • 100 g zahar tos fin
  • 15 g cacao
  • 75 g faina
  • 2 linguri ulei
  • 1 varf cutit sare
  • 3 g praf de copt

Crema:

  • 250 ml lapte
  • 15 g faina
  • 100 g zahar tos fin
  • 175 g nuca macinata
  • 150 g unt moale 
  • 1 pastaie vanilie/1 plic zahar vanilat

Plus:

  • 2 banane mari bine copte
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri fulgi de ciocolata neagra

Mod de preparare:

Separam albusurile si galbenusurile si le punem in doua vase separate.
Adaugam peste albusuri, un varf mic de cutit de sare si incepm sa le mixam, la viteza medie. Cand devin pufoase, adaugam zaharul si mixam pana cand obtinem o bezea perfecta.
Peste galbenusuri adaugam cele 2 linguri de ulei si mixam cca 1 minut, la viteza medie. Adaugam cacaua si faina amestecata cu praful de copt. Daca obtinem o compozitie prea densa, adaugam 1-2 linguri de bezea si mixam pana o fluidizam.
Adaugam crema de galbenusuri peste bezeaua ramasa si amestecam cu grija, cu un tel, de jos in sus, pana la omogenizarea completa.
Turnam aluatul de blat in tava de cuptor tapetata cu unt si hartie de copt si il nivelam cu grija. Coacem blatul cca 15 minute, in cuptorul preincalzit la 180°C, apoi scoatem tava din cuptor. Rasturnam blatul de rulada pe o hartie de copt umeda si indepartam cu grija foaia de copt calda.
Il infasuram cu grija in hartia de copt umeda, strangem capetele si apoi invelim ruloul intr-un servet de bumbac umed.

Crema:

Dizolvam faina in 3-4 linguri de lapte rece (din cantitatea totala de lapte) si apoi amestecam cu laptele ramas. Punem totul intr-o cratita antiaderenta, adaugam zaharul, nuca macinata si semintele unei pastai de vanilie.
Amestecam bine si fierbem crema pe foc foarte mic, cca 15 minute, sau pana cand se ingroasa. In timpul fierberii, amestecam crema. Amestecati pana cand se ingroasa.
Dupa ce s-a ingrosat, stingem focul, acoperim suprafata cremei de nuci cu folie de plastic alimentara si o lasam sa se raceasca complet. Ca sa se raceasca mai repede, puteti pune cratita cu crema de nuci intr-o cratita cu apa rece, sau, daca este frig, o puteti pune pe balcon pana cand se raceste. Veti observa ca dupa ce crema de nuci s-a racit, se intareste si mai mult, va fi perfecta pentru umplutura ruladei.
Mixam untul moale pana cand obtinem o crema aerata (cca 2-3 minute).
In crema de unt, adaugam treptat, lingura cu lingura, crema de nuci si mixam, la viteza mica, pana cand crema este omogena.

Asamblare:

Desfacem blatul din servetul de bumbac, eliminam si hartia de copt in care a fost invelit.
Ungem suprafata blatului cu crema de nuci rece.
Pe latura lunga inferioara a blatului asezam cele doua banane, curatate si cu capetele taiate, una in prelungirea celeilalte.
Rulam cu grija rulada prajitura Lacrima de elefant si o invelim in folie de aluminiu alimentara.
O punem in frigider pentru minim 1 ora.
Dupa repaus, o ornam, daca dorim, cu ciocolata alba topita si fulgi de ciocolata neagra.
O servim cu pofta, este delicioasa.

Pofta buna!
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!