Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Deci
asta e o mâncare pe care o ador, în special vara, când ajung câteva
zile la ţară. Îmi aminteşte iremediabil de vremurile
copilăriei, mă reîntoarce la matcă, îmi dă sentimentul de apartenenţă la
neam şi ţară.
Belezdruga – reteta ardeleneasca |
Ingrediente:
untura
ceapa
branza de oaie framantata cu sare
kaizer
ceapa
branza de oaie framantata cu sare
kaizer
carnati
faina de malai
Mod de preparare:
faina de malai
Mod de preparare:
1. Se caleste ceapa tocata marunt, iar separat se prajeste kaizerul
taiat cuburi si carnatii taiati felii. Cand ceapa este calita, se adauga kaizerul si carnatii
prăjit, se amesteca, dupa care se pune terciul fierbinte si se amesteca.
2. Se adauga branza, se amesteca si se lasa cateva minute pe foc. Se rastoarna Belezdruga intr-un vas si se serveste cu muraturi.
Observatie: Retetele traditionale sunt adesea preparate
„dupa ochi”, nu in functie de gramaj, dar cantitatile sunt relativ usor
de estimat!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.