Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Plăcinte ţărăneşti se fac mai uşor
decât ai crede. Simple, umplute cu brânză sărată şi marar, acestea vor satisface chiar şi cel mai pretenţios gurmand.
Turte umplute cu brânză |
Ingrediente:
- 200 ml apa
- 25 g drojdie proaspătă
- ½ linguriţă zahăr
- un praf de sare
- 50 ml ulei
- 400 g făina
Umplutură:
- 200 g branză sărată
- 2-3 linguri smântână
- mărar
Mod de preparare:
Se amestecă drojdia cu zahărul, se adaugă apa călduţă, sarea,
uleiul şi făină. Aluatul se frământă bine, până când nu se mai lipeşte
de mâini. Se lasă 15-20 minute să crească. Se întind apoi foi rotunde,
subţiri şi aproximativ egale. Pe fiecare foaie se aşează câte o lingură
cu umplutură şi se adună marginile aluatului în mijloc, presand bine să
nu se desfacă în timpul gătirii.
Turtele se prăjesc în ulei încins. Se servesc calde sau reci, cu smântâna deasupra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.