Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link Ädauga reteta ta.-
Va era dor de o prajitura dupa un produs pe care in general il cumparam? O
alternativa facuta in casa pentru Milch Schnitte sau “felii cu lapte”.
Reteta, desi e ceva de munca, merita tot efortul.
Prajitura Milch Schnitte (Felie de Lapte) |
INGREDIENTE
Foi :
- 4 oua
- 80 g zahar
- 20 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 lg miere
- 2 lg gris
- 2 lg faina
- 2 lg cacao
- 1 lgt praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
Crema :
- 200 ml lapte condensat
- 200 ml frisca lichida
- 100 ml lapte
- 6 g gelatina
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lg miere
MOD DE PREPARARE:
Pentru foi :
Galbenusurile
le mixam cu zaharul, miere si zaharul vanilat bine de tot; amestecam
faina cu grisul, praful de copt si cacao si o incorporam in galbenusuri,
apoi adaugam laptele si uleiul treptat, pana se omogenizeaza. Batem
albusurile spuma tare si le amestecam in compozitia de mai sus,
amestecand de jos in sus cu o lingura; Impartim compozitia in 2 parti si
coacem 2 foi - cam 15 minute fiecare - intr-o tava (25*39 cm) unsa cu
ulei si tapetata cu hartie de copt.
Pentru crema :
Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Hidratam gelatina in 2 lg apa apoi o amestecam cu 50 ml lapte si o punem pe foc mic pana se dizolva gelatina; o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste laptele condensat, apoi mierea si zahatul vanilat .
Laptele condensat il amestecam cu 50 ml lapte. Hidratam gelatina in 2 lg apa apoi o amestecam cu 50 ml lapte si o punem pe foc mic pana se dizolva gelatina; o lasam putin sa se raceasca si o adaugam peste laptele condensat, apoi mierea si zahatul vanilat .
Batem
frisca tare, iar peste ea turnam crema cu laptele condensat si mixam
pana se omogenizeaza. Dam crema obtinuta la frigider pentru 20 minute
apoi o intindem intre cele 2 foi.
Se lasa la rece pentru minim 3 ore. Super delicioasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.