Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Papricas cu carne de vita este un deliciu, o reteta
ungureasca clasica, iar daca mai adaugam si niste ciuperci proaspete va
deveni un adevarat festin culinar.
Papricas cu carne de vita si ciuperci |
Ingrediente:
400 g carne de vitel macra
500 g ciuperci proaspete
4 linguri ulei
2 cepe potrivite
1/2 ardei gras rosu
2 linguri de boia
100 ml lapte
100 g smantana
2 linguri faina
50 ml vin alb
1/2 legatura patrunjel proaspat
un praf de nucsoara
sare, piper macinat
Mod de preparare:
Intr-o craticioara aderenta ( cu pereti inalti ) se va pune uleiul la incalzit, urmand carnea de vitel
taiata in bucati mici la prajit, cateva minute 5-8 ( cat isi va schimba
culoarea ), apoi adaugata apa ( cat va fi cuprinsa carnea ), lasata sa
fiarba la foc moderat, cca 30 minute.
Cand a scazut apa, se va adauga la calit cca 2-3 minute ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul gras rosu taiat fasii subtiri, totul amestecandu-se cu o spatula.
Ciupercile curatate de pielita si taiate in feliute
subtiri se vor adauga in cratita ( eventual se mai poate adauga o
cescuta de apa daca ciupercile nu vor lasa suficent lichid ) si lasat
sa fiarba totul inca 10-15 minute.
Aroape de final, cand carnea de vitel si ciupercile sunt suficient de fierte, se va adauga smantana batuta impreuna cu vinul alb, laptele si faina, asezonat cu sare, boia dulce, praful de nucsoara si piper macinat dupa gust si lasat sa mai dea intr-un clocot-doua.
La sfarsit, papricas de vita cu ciuperci se va decora pentru aspect si gust cu patrunjel proaspat tocat fin.
Papricas cu carne de vita si ciupeci se va servi cu mamaliguta calda.
Pofta buna !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.