Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Papricas cu carne de vita si ciuperci

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Papricas cu carne de vita este un deliciu, o reteta ungureasca clasica, iar daca mai adaugam si niste ciuperci proaspete  va deveni un adevarat festin culinar.
Papricas cu carne de vita si ciuperci

Papricas cu carne de vita si ciuperci


Ingrediente:

400 g carne de vitel macra
500 g ciuperci proaspete
4 linguri ulei
2 cepe potrivite
1/2 ardei gras rosu
2 linguri de boia
100 ml lapte
100 g smantana
2 linguri faina
50 ml vin alb
1/2 legatura patrunjel proaspat
un praf de nucsoara
sare, piper macinat

Mod de preparare:

Intr-o craticioara aderenta ( cu pereti inalti ) se va pune uleiul la incalzit, urmand carnea de vitel taiata in bucati mici la prajit, cateva minute 5-8 ( cat isi va schimba culoarea ), apoi adaugata apa ( cat va fi cuprinsa carnea ), lasata sa fiarba la foc moderat, cca 30 minute.
Cand a scazut apa, se va adauga la calit cca 2-3 minute ceapa taiata marunt impreuna cu ardeiul gras rosu taiat fasii subtiri, totul amestecandu-se  cu o spatula.
Ciupercile curatate de pielita si taiate in feliute subtiri se vor adauga in cratita ( eventual se mai poate adauga o cescuta de apa  daca ciupercile nu vor lasa suficent lichid ) si lasat sa fiarba totul inca 10-15 minute.
Aroape de final, cand carnea de  vitel si ciupercile sunt suficient de fierte, se va adauga smantana batuta  impreuna cu vinul alb, laptele si faina, asezonat cu sare, boia dulce,  praful de nucsoara si piper macinat dupa gust si lasat sa mai dea intr-un clocot-doua.
La sfarsit, papricas de vita cu ciuperci se va decora pentru aspect si gust cu  patrunjel proaspat tocat fin.
Papricas cu carne de vita si ciupeci se va servi cu mamaliguta calda.
Pofta buna !
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!