Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ouăle en cocotte sunt
un mic-dejun clasic francez și își iau numele exact de la vasul în care
sunt pregătite: mini-cocotte. Dacă nu aveți însă un vas de tip
cocotte, puteți folosi o ceșcuță ceramică. Pe fundul vasului, turnăm puțină smântână pentru
gătit. Apoi începem să așezăm în straturi ingredientele pe care le-am
ales.
Ouă en cocotte |
Ingrediente:
- bucățele de bacon
- bucățele de brânză
- ciuperci
- bucățele de praz
- măsline
- smantana
- oua
- rodii cherry
Pentru preparatul meu, eu am așezat, peste stratul de smântână, câteva felii de bacon, cubulețe de brânză de capră, ciperci, bucati de praz, masline, apoi două ouă și câteva roșioare cherry tăiate în jumătate. Am asezonat ouăle cu sare și piper, apoi le-am trecut la cuptor, într-o tăviță umplută pe jumătate cu apă. În funcție de consistența pe care vă place să o aibă oul, în aproximativ 15 minute sunt gata.
Puteți însoți mini-cocota cu ouăle de o linguriță, însă ceea ce recomand eu cu adevărat este să folosiți o felie ușor învechită de pâine pentru a pregăti la cuptor câteva crutoane aromate cu ulei de măsline și condimente după bunul plac, apoi să luați crutoanele și să le înmuiați direct în gălbenușul ademenitor de cleios al oului. Apoi să vă înfruptați cu poftă și să vă bucurați pentru că v-ați acordat răgazul unui brunch pe cinste. Meritați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.