Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Nu
ma dau in vant dupa bucataria turceasca. Nu am crezut ca poate sa iasa un preparat atat de
delicios si atat de simplu de preparat. Acesta reteta specifica
sud-estului Turciei.
Miel in stil turcesc |
INGREDIENTE
- o coasta de miel - 2kg
- 10 cartofi noi
- 1 morcov
- 100 ml ulei masline
- 200 gr cas de oaie mai vechi
- 1 lamaie - zeama
- 1 lingura oregano uscat
- 1 lingurita boia dulce
- 6 catei usturoi
- 1 legatura usturoi verde
- 1 legatura patrunjel verde
- sare
MOD DE PREPARARE:
Se spala costita si se maseaza carnea cu
un amestec de ulei masline , suc proaspat de lamaie , usturoi , boia ,
sare si oreganao .
Se lasa in acest bait cateva ore .
Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .
Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt .
Se pun legumele si casul sfarmat deasupra .
Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit .
Se impacheteaza ermetic cu hartie de copt . .
Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija - se acumuleaza aer fierbinte - si mai lasati 30 min. sa se rumeneasca .
Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra .
Se lasa in acest bait cateva ore .
Se curata morcovul si se feliaza . Cartofii noi se spala , se feliaza si se sareaza .
Se aseaza carnea in tava tapetata cu hartie de copt .
Se pun legumele si casul sfarmat deasupra .
Se stropeste cu putin ulei de masline si se aduga usturoiul verde maruntit .
Se impacheteaza ermetic cu hartie de copt . .
Dati tava la cuptor 90 minute dupa care despachetati cu grija - se acumuleaza aer fierbinte - si mai lasati 30 min. sa se rumeneasca .
Serviti mielul cu mult patrunjel verde presarat deasupra .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.