Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Compozitia se prepara foarte usor, dar trebuie multa rabdare pentru a
realiza cosuletele in care se pune umplutura. Coca
este obisnuita, dar umplutura realizata din miere, nuca si scortisoara
face ca aceasta prajitura sa fie irezistibila.
Humentasch - prajitura evreiasca |
Ingrediente:
Coca
10 galbenusuri
15 linguri cu zahar cu varf
15 linguri de ulei
coaja de la o lamaie
vanilie
faina cat sa iasa o coca moale .
- un galbenus pentru uns.
Umplutura
250g miere
250g nuca - jumatate din cantitate macinata, jumatate pisata
coaja de la o lamaie
1 lingurita rasa de scortisoara
Mod de preparare:
Coca
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul, vanilia, coaja
de lamaie si faina. Se mixeaza la inceput cu paletele pentru crema, apoi
cu cele pentru coca. Daca foaia este prea moale si nu se intinde bine
se mai adauga faina, dar aveti grija sa nu puneti prea multa pentru ca
prajitura va deveni prin coacere prea dura.
Umplutura
Toate se pun intr-o craticioara si se ingroasa pe foc, apoi se lasa sa se raceasca.
Ansamblare
Se ia din coca o bucata, se intinde, se taie cercuri cu paharul de
lichior, se aseaza cate o lingurita cu umplutura si se inchide in
triunghi ca in fotografie. Se ung cu ou amestecat cu ulei.
Se coc la 160° timp de 20 minute. Ies cam 150 de bucati.
Dincolo de aerul sentimental care o inconjoara, pot spune ca este o prajitura cu adevarat remarcabila.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.