Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Humentasch - prajitura evreiasca

Retete si gust
Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Compozitia se prepara foarte usor, dar trebuie multa rabdare pentru a realiza cosuletele in care se pune umplutura. Coca este obisnuita, dar umplutura realizata din miere, nuca si scortisoara face ca aceasta prajitura sa fie irezistibila.
Humentasch - prajitura evreiasca
Humentasch - prajitura evreiasca
Ingrediente:
Coca
 10 galbenusuri
 15 linguri cu zahar cu varf
 15 linguri de ulei
 coaja de la o lamaie
 vanilie
 faina cat sa iasa o coca moale .
- un galbenus pentru uns.
Umplutura
 250g miere
 250g nuca - jumatate din cantitate macinata, jumatate pisata
 coaja de la o lamaie
 1 lingurita rasa de scortisoara

Mod de preparare:
Coca
Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga uleiul, vanilia, coaja de lamaie si faina. Se mixeaza la inceput cu paletele pentru crema, apoi cu cele pentru coca. Daca foaia este prea moale si nu se intinde bine se mai adauga faina, dar aveti grija sa nu puneti prea multa pentru ca prajitura va deveni prin coacere prea dura.
Umplutura
Toate se pun intr-o craticioara si se ingroasa pe foc, apoi se lasa sa se raceasca.
Ansamblare
Se ia din coca o bucata, se intinde, se taie cercuri cu paharul de lichior, se aseaza cate o lingurita cu umplutura si se inchide in triunghi ca in fotografie. Se ung cu ou amestecat cu ulei.
Se coc la 160° timp de 20 minute. Ies cam 150 de bucati.

Dincolo de aerul sentimental care o inconjoara, pot spune ca este o prajitura cu adevarat remarcabila.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!