Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
De ce v-ar putea placea? Asta las sa decideti singuri. Crema de ou, evident, va avea un gust pregnant de ou. Va las
in compania lor, dar sigur sa-mi spuneti ce parere aveti despre ele!
Crema de ou, China |
200 faina
50 g zahar pudra
100g unt rece
Mod de preparare:
Pe masa de lucru cernem faina impreuna cu zaharul pudra, iar peste adaugam untul taiat bucati
amestecam totul foarte repede pana se formeaza un aluat nisipos
continuam
sa amestecam totul pana obtinem un aluat omogen pe care il strangem
intr-o mingiuta; daca aluatul vi se pare prea moale, il puteti pune in
frigider pentru 20 de minute,
Pentru crema:
3 oua
80 g zahar +100ml apa
100 ml lapte
zaharul il dizolvam in cei 100ml de apa fiarta, lasam lichidul cu zahar sa se raceasca complet
amestecam laptele rece cu zaharul
diluat in apa,
punem totul intr-o cana gradata
separat, intr-un castron batem USOR
cele 3 oua,
adaugam compozitia de lapte si zahar la amestecul de oua
apoi, pentru a obtine un lichid cat mai omogen, strecuram compozitia inapoi in cana gradata
luam niste forme de tarta si le “captusim” cu aluatul format mai devreme
vom incerca pe cat posibil sa le captusim cu un strat de aluat mai subtire, nu foarte gros
in fiecare forma captusita turnam cu
grija compozitia din oua si lapte
umplem formele, lasand sa se vada numai un pic din aluat, dam la cuptorul incins, in jur de 25-30 de minute
sau pana observam ca in interiorul
tartelor s-a format o budinca mai tare, daca miscam tava usor si
observam ca lichidul din ele inca se mai clatina, atunci mai lasam
cateva minute la cuptor
nu vom coace tartele prea tare caci budinca din ele se va arde, si nici nu le vom putea scoate din forme
le lasam la racit dupa care le putem scoate din forme
aluatul este foarte fraged, iar crema din interior cremoasa
dar gustul de ou inca ramane pregnant
Sper sa va placa!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.