Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Acest cozonac se preparata in bucataria evreiasca si este un cozonac insiropat cu umplutura de ciocolata si nuca.
Cozonac Babka |
Ingrediente:
Pentru aluat
530 g faina
100 g zahar
2 plicuri de drojdie uscata – 14 g
coaja rasa de la o portocala
3 oua
120 ml lapte
1/3 lingurita sare
150 g unt la temperatura camerei
Pentru umplutura
50 g zahar pudra
30 g pudra cacao
130 g ciocolata cu continut ridicat de cacao
2 linguri zahar
120 g unt
100 g nuci maruntite
Pentru sirop
260 g zahar
160 ml apa
530 g faina
100 g zahar
2 plicuri de drojdie uscata – 14 g
coaja rasa de la o portocala
3 oua
120 ml lapte
1/3 lingurita sare
150 g unt la temperatura camerei
Pentru umplutura
50 g zahar pudra
30 g pudra cacao
130 g ciocolata cu continut ridicat de cacao
2 linguri zahar
120 g unt
100 g nuci maruntite
Pentru sirop
260 g zahar
160 ml apa
Mod de preparare:
Aluatul pentru cozonacul babka se prepara cu o zi inainte si se dospeste la rece.
Ingredientele pentru aluat, in afara de unt si sare, se introduc in bolul mixerului, la care s-a atasat dispozitivul pentru framantare.
Ingredientele pentru aluat, in afara de unt si sare, se introduc in bolul mixerului, la care s-a atasat dispozitivul pentru framantare.
Se amesteca pana se obtine un aluat omogen, apoi se adauga untul si sarea si se framanta 5-10 minute.
Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider peste noapte.
Bolul se acopera cu o folie alimentara si se da la frigider peste noapte.
A doua zi se incepe cu prepararea umpluturii.
Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
Se amesteca toate ingredientele, mai putin nuca macinata, pana se obtine o pasta omogena.
Ciocolata se poate topi pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
Se amesteca toate ingredientele, mai putin nuca macinata, pana se obtine o pasta omogena.
Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati. O parte se pune inapoi in frigider.
Se ia bucata de aluat si se ruleaza sub forma de dreptunghi.
Se ia bucata de aluat si se ruleaza sub forma de dreptunghi.
Se aplica jumatate din crema de ciocolata.
Se presara nuca macinata.
Se presara nuca macinata.
Se ruleaza si se taie aluatul in jumatate.
Se impleteste si se aseaza in tava.
Se procedeaza la fel si cu a doua bucata de aluat.
Se lasa la crescut pentru o ora si jumatate.
Se lasa la crescut pentru o ora si jumatate.
Se introduc tavile in cuptorul preincalzit si se coc la 180 de grade pentru 30 de minute.
Se prepara siropul de zahar in timp ce cozonacii sunt la cuptor. Apa
si zaharul se pun intr-o craticioara si se lasa pe foc pana cand se
topeste zaharul.
Se scot cozonacii din cuptor, se lasa deoparte 5 minute si se ung cu siropul de zahar.
Se feliaza si se serveste.
Se feliaza si se serveste.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.