Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Desertul traditional al bucatariei italiene, panettone este usor de pregatit dupa reteta noastra.
Panettone cu stafide si fructe confiate |
Ingrediente:
900 g faina
150 g zahar
250 ml lapte
1 cub drojdie (25 g)
125 g unt
3 oua
2 galbenusuri
2 albusuri
100 g fructe confiate (kiwi, capsuni, ananas, cirese, etc)
100 g stafide
un praf de sare
coaja de lamaie
zahar pudra pentru ornat
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator, amesteca faina si zaharul, apoi fa o gropita la
mijloc, in care torni drojdia amestecata cu doua linguri din lapte
caldut.
Adauga restul de lapte incalzit, untul topit, ouale si galbenusurile, coaja de lamaie si praful de sare.
Framanta bine aluatul, apoi lasa-l la dospit circa 30 de minute.
Adauga fructele confiate si stafidele, framanta amestecul, apoi aseaza aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Lasa panettone la crecut in tava 25 de minute, unge-l cu albusurile de
ou ramase, apoi da-l la copt, la 180 de grade, pana ce prajitura se
rumeneste usor.
Servirea:
Serveste panettone pudrat cu zahar, abia dupa ce s-a racit bine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.