Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pana
acum am mancat doar la ginerul meu. O reteta foare simpla.
Ciolan de porc |
- Un ciolan de porc de la piciorul din spate
- O lingurita de cimbru uscat
- o lingurita de maghiran uscat
- un varf de cutit de praf de chimion
- o lingurita de boia
- sare
- 1/2 l de bere
- 1l de apa
- o lingura de untura de porc
MOD DE PREPARARE:
Spalam ciolanul proaspat, il uscam cu un
servet, crestam cu o lama sau un cutit bine ascutit soricul in cercuri
concentrice, il ungem cu amestecul de ierburi uscate si il prajim jur
imprejur in untura incinsa. Il plasam apoi intr-o cratita sau o tava un
pic mai adanca in care turnam apa, si il lasam la cuptor pentru 2,5 ore
La 160 de grade. Din timp in timp il stropim cu zeama in care se coace
incet, daca e necesar mai adaugam apa.. Dupa 2,5 ore intarim focul la
200 de grade si il mai lasam cam 30 de minute pana face o crusta
crocanta, stropindu-l cu bere de cateva ori in acest interval. Obtinem o
carne frageda si suculenta. Putem sa il servim cu varza acra care a
fiert cu vin si enibahar, sau cu pure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.