Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Iti
place pestele? Atunci ai grija ca acesta sa nu lipseasca de pe masa ta
de sarbatori. Iti recomandam somonul cu piper rosu si lamaie, un
preparat savuros, sofisticat si mai ales delicios. Se poate servi ca
atare, sau alaturi de o garnitura.
File de somon cu piper rosu si lamaie |
Ingrediente:
1 file somon cca 700 gr
1 lamaie mare
50 gr piper rosu
1 lingura amestec ierburi pentru peste
2-3 linguri ulei de masline
sare
Mod de preparare:
Spalam fileul si il
uscam cu un prosop. Il stropim cu zeama de la jumatate de lamaie.
Presaram amestecul de ierburi pe toata suprafata si asezonam cu sare si
presaram boabe de piper rosu care ii vor da o aroma deosebita.
Lasam 10 minute sa se patrunda
toate aromele, punem deasupra doua linguri de ulei de masline, il
impachetam in folie de aluminiu si il punem pe gratarul incins, uns cu o
lingura de ulei.
Dupa ce il lasam cam 3-4 minute pe
fiecare parte il scoatem din folie, stropim cu zeama de la jumatatea de
lamaie ramasa si il punem pe grill 1-2 minute pe fiecare parte.
Nu il lasati mai mult pentru ca se va usca si va deveni sec.
Scoatem pe un platou si servim
dupa preferinte cu lamaie, sos de usturoi, sos de iaurt,
etc. Daca doriti il puteti servi si alaturi de o garnitura.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.