Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Gati un sufle
din peste, care este un fel delicat si special, un mic rasfat care se
poate face usor fara complicatii cu bucati de peste suculente intr-o
textura pufoasa.
Sufleu de peste |
Ingrediente:
1 kg peste congelat
5 oua
300 ml lapte
150 g faina alba
50 g unt
100 g cascaval
1/2 legatura patrunjel verde/ marar
sare, piper
Mod de preparare:
Pestele curatat - indepartat capetele si intestinele, spalat se va pune la fiert in apa cu sare, cca 20-25 minute, cat va fi fierta bine carnea si oasele, apoi lasata la racit si scurs intr-o strecuratoare.
Separat, intr-o craticioara se va face un sos Bechamel din: unt; faina alba si lapte - dupa retata deja cunoscuta de gospodine.
Pestele si patrunjelul verde se va prin blender/sau masina de tocat, apoi transferat in sosul bechamel, amestecandu-se cu o spatula pana la incorporare completa.
In compozitia obtinuta se vor amesteca pe rand: galbenusurile de ou, cascavalul ras, albusurile batute spuma tare, sare si piper.
Intr-un vas jena uns bine cu unt si tapetat cu faina alba se va pune compozitia obtinuta si dat vasul in cuptorul preincalzit la 200 grade pentru cca 20-25 minute.
Sufleul de peste se va servi cald cu smantana sau ca atare, alaturi de salata verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.