Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe
blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Vom pregati o reteta mai indrazneata in afara de drobul de miel traditional, care este la fel de gustoasa, usor de facut, si anume un sufleu la care folosim ficatul de miel.
Sufleu din ficat de miel |
Ingrediente:
500 g ficat de miel
250 g pipote
50 g unt
200 ml lapte
3 oua
2 linguri faina
1/2 legatura marar
1 legatura ceapa verde
2 linguri pesmet pentru tapetat tava
2 linguri unt sau ulei pentru tapetat tava
sare, piper
Mod de preparare:
Ficatul de miel il punem la fiert impreuna cu pipotele si cu 1 lingurta de sare, cca 30 minute - avand grija sa luam spuma formata pe marginea oalei.
Intre timp, intr-o tigaie de teflon cu pereti inalti, punem la incins untul, se adauga faina, se amesteca energic cu un tel, apoi se toarna laptele rece putin cate putin, pana se va dizolva bine faina, amestecand continuu pana se va ingrosa sosul.
Acesta se va asezona cu sare, piper si lasat la racit.
Ficatul fiert se va da bucati prin masina de tocat, iar pipotele se vor taia bucati mai mari pentru a fi vizibile in sufleu.
Ouale se vor separa, albusul de galbenus.
Albusul se va bate spuma tare, iar galbenusurile le vom adauga in sosul alb impreuna cu ficatul tocat, pipotele, ceapa verde tocata fin, mararul tocat fin si spuma de albus, amestecandu-se usor de jos in sus pentru a se amesteca ingredientele bine.
Intr-o tava potrivita de cozonac, unsa bine cu unt si tapetata cu pesmet, vom turna compozitia si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 35-40 minute.
Sufleul de ficat de miel se va servi feliat - 4-5 cm -, rece pe platou intins decorat cu salata verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.