Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adayga reteta ta. Reteta de sufleu de conopida nu am mai incercat-o pana acum, insa a
iesit asa de buna incat cu siguranta o voi prepara si cu alta ocazie.
Sufleu de conopida |
Ingrediente:
- 1 conopida mare
- 200 ml smantana pentru gatit
- 100-150 g unt
- 4 linguri ulei
- 4-5 oua
- 1 ceapa
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri faina
- 200g cascaval ras
- sare
- piper macinat
Mod de preparare:
In primul rand se incepe cu conopida, pe care am spalat-o si am rupt-o in bucatele mici pe care le-am fiert 10 minute in apa cu sare - este ok daca nu se fierbe complet conopida pentru ca ea se mai coace si in cuptor.Intre timp, se prepara amestecul pentru sufleu:1. Ceapa se taie cubulete si se caleste in 2 linguri de ulei, apoi cand devine translucida se adauga si 2 catei de usturoi curatati si feliati, care se mai calesc 2 minute impreuna cu ceapa.2. Intr-o craticioara se topesc 100g de unt cu 2 linguri de ulei. Se pune ulei pentru a nu se arde untul.3. Peste untul topit se adauga putin cate putin faina, si se amesteca bine cu un tel - se va forma o pasta groasa de culoare maronie -, iar cand pasta este omogena, este momentul sa luati craticioara de pe foc si se lasa 5 minute la racit.4. Se incorporeaza ouale unul cate unul in amestecul de faina si unt; se foloseste un tel pentru a amesteca bine compozitia, apoi se adauga si smantana pentru gatit si se amesteca pana cand se obtine o compozitie omogena. Se adauga sare, piper negru macinat si ceapa cu usturoi calite.Acum sa punem sufleul la tava si sa il bagam la cuptor. O tava usor adanca se unge cu unt, apoi se pun in tava bucatelele fierte de conopida - scurse bine de apa - si peste conopida se pun 4-5 cubulete mici de unt, dar la final se acopera totul cu amestecul pentru sufleu.Sufleul de conopida se coace 45-60 de minute la 180 grade celsius pana cand deasupra se formeaza o crusta brun-aurie.Servirea:
Sufleul de conopida este un preparat foarte versatil, dupa cum am spus se poate servi ca aperitiv simplu, cu ketchup sau cu o muratura alaturi, se poate servi ca garnitura langa o friptura, sau poate fi mancat ca un fel principal daca va puneti o bucata mare in farfurie.Si in privinta temperaturii de servire alegerile sunt multiple, puteti servi sufleul de conopida cald sau rece, eu de exemplu prefer sa il mananc rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.