Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Fasole infuzata la cuptor cu arome grecesti.
Aici fasolea isi pastreaza individualitatea, restul aromelor fiind ca
un parfum subtil care o a ajuta sa iasa in evidenta. Fasolea e vedeta!
Fasole infuzata la cuptor cu arome grecesti |
450 gr fasole uscata alba
1 tulpina de telina
1 morcov
1 ceapa mica
1 foaie de dafin
sare
1 morcov
1 ceapa mica
1 foaie de dafin
sare
Pentru sos:
1 ceapa medie
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
4 rosii din conserva +2 linguri suc de pe ele
1 lingurita zahar
3 prize scortisoara macinata
1 priza ienibahar macinat
1 lingurita oregano uscat
1/2 legatura patrunjel
1 fir marar
50 ml ulei masline
sare, piper negru
4 catei de usturoi
1 lingura pasta de rosii
4 rosii din conserva +2 linguri suc de pe ele
1 lingurita zahar
3 prize scortisoara macinata
1 priza ienibahar macinat
1 lingurita oregano uscat
1/2 legatura patrunjel
1 fir marar
50 ml ulei masline
sare, piper negru
Mod de preparare:
- Fasolea se fierbe. Se adaugarea aromelor, puneti in oala cu fasole: telina si morcovul bucati, ceapa intreaga si dafinul. Pentru aceasta reteta fasolea nu trebuie fiarta de tot, trebuie sa ramana o idee nefacuta in centru. Se pastreaza in lichidul in care a fiert la frigider pana o veti folosi.
- Intr-o cratita larga care merge la cuptor se incalzeste un pic din uleiul de masline. Se adauga ceapa tocata marunt si se caleste 2-3 minute pana se inmoaie un pic. Se adauga usturoiul strivit si se mai caleste 30 de secunde. Se adauga pasta de rosii si se caleste inca 2 minute.
- Se adauga rosiile strivite cu blender si se fierbe 2 minute. Se adauga oregano, scortisoara, ienibaharul, zaharul, putina sare si piper negru macinat. Se amesteca bine.
- Se adauga 300 ml din apa in care a fiert fasolea si restul de ulei. Se fierbe sosul 5 minute. Se gusta sosul de sare.
- Se adauga fasolea scursa de apa si verdeturile tocate fin. Fasolea nu trebuie sa fi complet acoperita de sos. Se lasa sa revina la fierbere.
- Se introduce cratita in cuptor la 180C, pentru 50 minute, pana deasupra se formeaza o crusta.
- E buna imediat cu paine. E buna si a doua zi reincalzita. E buna si la temperatura camerei cu paine prajita. E si un fel de mancare de sine statator, dar se poate servi si pe post de garnitura langa o ceafa la cuptor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.