Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Ciupercile
sunt unul dintre ingredientele tale preferate şi nu mai ştii ce să
găteşti cu ele? Inspiră-te din reţeta de mai jos şi rumeneşte-le frumos
într-un delicios sos de unt, usturoi şi cimbru. Această reţetă este
extrem de simplă şi vei descoperi că ciupercile sunt garnitură perfectă
pentru orice preparat.
Ciuperci în sos de unt, cimbru şi usturoi |
Ingrediente:
450 g ciuperci, curăţate şi spălate
1 lingură ulei
sare, după gust
piper, după gust
50-60 g unt
2 căţei de usturoi, tocaţi
1 linguriţă cimbru, tocat
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură ulei
sare, după gust
piper, după gust
50-60 g unt
2 căţei de usturoi, tocaţi
1 linguriţă cimbru, tocat
1 lingură zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Încingi cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteci ciupercile cu
uleiul, sarea şi piperul şi le aşezi într-o tavă de copt nu foarte
adâncă, într-un singur strat, şi le dai la cuptor până când încep să se
caramelizeze, aproximativ 20 de minute. La jumătatea intervalului de
timp, le amesteci în tavă.
Topeşti untul la foc mediu, până începe
să capete o nuanţă arămie, ca de nucă, într-o tigaie antiaderentă. O iei
de pe foc şi adaugi usturoiul, cimbrul şi zeama de lămâie. Pui
ciupercile rumenite peste untul din tigaie şi condimentezi cu sare şi
piper, după gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.