Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta. Nevoia de a consuma ceva dulce nu poate
fi ignorata, oricat de mult v-ati stradui sa mancati sanatos si sa eliminati consumul de zahar. Va prezentam
reteta fara zahar pentru a va satisface aceasta pofta in mod
sanatos si natural.
Tort vegan cu ciocolata si fistic |
Ingrediente:
Pentru blat: 200 g de fistic, 100 g de miez de nuca, 4
linguri apa de cocos, 4 linguri de ulei de cocos, 3 linguri de zeama de
lamaie
Pentru crema: 100 g de alune de padure, 4 lingurite de cacao, 1/2 de
lingurita de esenta de vanilie, 7 curmale, 4 lingurite de ulei de cocos, apa de cocos
Mod de preparare:
Puneti la inmuiat in apa rece, timp de 2-3 ore, separat: alunele de padure, fisticul, miez de nuca.
Preparati blatul. Pisati fisticul si miez de nuca, adaugati apa de cocos,
uleiul de cocos, zeama de lamaie si amestecati usor cu mana, pana ce
amestecul se leaga. Puteti sa mai adaugati ulei, daca este nevoie.
Tapetati o tava cu fund detasabil cu 3/4 din amestec.
Preparati crema. Puneti in robot alunele de padure, cacao, esenta de
vanilie, curmalele, uleiul de cocos, apa de cocos si amestecati pana ce
totul devine omogen. Dupa gust, mai puteti adauga cacao, ulei pentru a
fi mai cremos sau curmale pentru a fi mai dulce.
Puneti crema peste blat si apasati usor pe ea, pentru a se aseza
bine. Adaugati restul de blat la suprafata si nivelati bine. Acoperiti
si lasati tortul la frigider pentru cateva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.