Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
O prăjitură de cacao cu mere fără zahăr, simplă şi aromată perfectă pentru cei care au diabet sau ţin la silueta lor.
Prăjitură de cacao cu mere |
1 cană făină
5 ouă
3 linguri cacao
îndulcitor, după gust
4 linguri ulei
3 mere
1 praf sare
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
5 ouă
3 linguri cacao
îndulcitor, după gust
4 linguri ulei
3 mere
1 praf sare
coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Speli bine merele, le tai jumătăţi, le
scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le stropeşti cu puţină zeamă
de lămâie şi le laşi deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi
albuşurile cu un praf de sare până când obţii o spumă tare, adaugi
coaja de lămâie. Torni, în ploaie, îndulcitorul în funcţie de cât de
dulce vrei prăjitura de cacao cu mere.
Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză.
Combini făina cu cacaua, apoi le cerni. Încorporezi făina şi
gălbenuşurile în albuşuri, amestecând de jos în sus. Tapetezi o tavă de
aragaz, torni în ea aluatul, apoi adaugi merele.
Dai tava cu prajitura de cacao cu mere la
cuptor aproximativ 35 de minute, la foc moale. După ce s-a răcorit
puţin poţi decora prăjitura de cacao cu mere, dacă vrei, cu şerbet dietetic din flori de salcâm ori de tei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.