Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Nu ştim dacă este pe gustul tuturor, dar ştim că acest tort cu nuci
fără zahăr este cu siguranţă pe gustul celor care vor să slăbească sau
al diabeticilor.
Tort cu nuci |
Ingrediente:
Pentru blat:
250 g făină
150 g nuci mărunţite
1 linguriţă praf de copt
4 ouă
3 linguri îndulcitor praf
2 linguri cacao pudră
1 vârf de cuţit de sare
unt pentru uns tava
250 g făină
150 g nuci mărunţite
1 linguriţă praf de copt
4 ouă
3 linguri îndulcitor praf
2 linguri cacao pudră
1 vârf de cuţit de sare
unt pentru uns tava
Pentru cremă:
500 ml smântână dulce
1 lingură îndulcitor praf
fructe uscate
500 ml smântână dulce
1 lingură îndulcitor praf
fructe uscate
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le baţi cu
îndulcitorul praf. Albuşurile le baţi spumă cu sarea. În compoziţia de
gălbenuşuri adaugi albuşurile şi făina amestecată cu praful de copt şi
cu pudra de cacao. Amesteci cu o lingură de jos în sus. Poţi folosi şi
mixerul pentru 1 minut până ce aluatul devine omogen. La final, adaugi
nucile mărunţite. Compoziţia obţinută o torni într-o tavă unsă cu unt şi
o dai la cuptorul preîncălzit, la 190 °C - foc iute -, 10 minute, apoi
scazi temperatura la 160 °C - foc mediu -, şi laşi aluatul să se coacă
aproximativ 30 de minute, până trece testul scobitorii.
Când se răceşte, tai blatul de tort în 3
părţi. Pentru cremă, baţi smântâna cu îndulcitorul praf până se
întăreşte. Crema obţinută o întinzi pe fiecare bucată de blat. Decorezi
cu fructe uscate. Dai tortul cu nuci la frigider cel puţin 3 ore înainte
să-l serveşti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.