Va asteptam cu drag sugestii cu retete pe care doriti sa le publicam pe blog. Folositi acest link - Adauga reteta ta.
Pentru gurmanzi o mancare aromata, gustoasa care cu siguranta
le va desfata papilele gustative. ciuperci, praz si
smantana...Hmmm!
Piept de pui cu ciuperci si praz |
Ingrediente:
6 bucati piept de pui dezosant
350 gr ciuperci
1 praz
2 catei de usturoi
1/4 legatura patrunjel
50 ml vin alb sec
2 linguri ulei
1 lingura rasa unt
250 ml smantana
sare, piper
Mod de preparare:
Luam pieptul de pui il spalam si il presaram cu sare si piper negru. Se taie ciupercile in patru.
Se incinge uleiul intr-o oala mai larga care sa cuprinda pieptul de
pui. Se prajeste pe ambele parti pana se rumeneste frumos - cca 5 minute / parte - si apoi inca 30 secunde pe laterale. Il scoatem
apoi pe o farfurie.
Se adauga in tigaie untul si dupa ce se topeste se da focul la mare
si se pun ciupercile si se presara cu sare si piper. Se prajesc
ciupercile cam 3 minute, amestecand des, sa se rumeneasca un pic. Se
adauga usturoiul strivit si se mai caleste 1 minut. Se stinge totul cu
vin si se fierbe pana vinul e aproape evaporat. La final adaugam
smantana pentru gatit si adaugam cca 150 ml apa. Se adauga sare dupa
gust. Se aduce la fierbere. Se fierbe cu capac, la foc mic timp de 15
minute.
Se aseaza in tigaia cu sos, pieptul de pui si se
mai fierbe cu capac 15 minute, intorcand si pe cealalta part. Se adauga
si prazul pe care l-am taiat rondele si se mai fierbe cu capac inca 5
minute.
Il puteti decora cu frunze de patrunjel proaspat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.